Skip to main content

Vandretur Cinque Terre & Portofino på egen hånd

Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste. Området har i de siste årene blitt svært populært takket være de bilfrie, tradisjonelle landsbyene og turstiene langs den steile kystlinjen. Her er det stemningen, fargene og den vakre naturen folk fra hele verden faller for. 

Fulltekstsøk

Priser

2024

Kr 14 900,- pr person fra 2 personer 

Høysesongstillegg:

06.04-05.05.2023 kr 1400,- pr person
28.05-06.06.2024 Kr 1400,- pr person
01.07-31.07.2023 kr 800,- pr person
01.08-31.08.2023 kr 1400,- pr person

Kr 3500,- i enkeltromstillegg

Prisen inkluderer:

 • 5 overnattinger på hyggelig 3* hotell med frokost og middag i Levanto
 • 2 overnattinger på 4* hotell med frokost i Camogli
 • Turistskatt
 • Digital/APP rutebeskrivelse

 

Ikke inkludert:

Fly

Transfer (buss, tog og båt)

Inngangsbilletter

Middag i Camogli

 

Turen arrangeres fra april til slutten av oktober

Valgfri ankomstdag

Denne kan også kortes ned til en weekendtur, ta kontakt med oss for tilbud. 

Transport og fly

Fly og ankomst:

Direktefly til Pisa med Norwegian/Flyr/SAS og tog til Levanto

Fly til Genova med KLM/LH og tog til Levanto

Dagsprogram

 • Du bor først fem netter i Levanto på et 3* hotell, og de to siste nettene av turen bor du på et 4* hotell i Camogli for å oppdage Portofino-halvøya. Der det italienske jetsettet en gang boltret seg, kan du gå langs den vakre kystlinjen mellom Santa Margherita og Portofino, som blir en uforglemmelig natur- og kulturopplevelse.

 • Dag 1: Levanto

  Ankomst hotellet i Levanto som er et godt utgangspunkt for å besøke Cinque Terre med både tog, båt og til fots. Byen har eksistert helt tilbake til før Romerriket, og navnet Levanto betyr «Stedet hvor solen står opp». I dag er det en hyggelig og genuin landsby med ca. 6.000 innbyggere. Her finner du et mangfold av små butikker, vinutsalg, bakerier og restauranter i trange, koselige gater. Dessuten har byen en lang sandstrand hvor du kan nyte badelivet. • Dag 2: Levanto - Punta Mesco - Monterosso al Mare Ca 4,5 timer / 350hm til 700hm stigning/nedstigning i henhold til valgt alternativ.

  Den første vandredagen tar deg til Monterrosso al Mare via kysten med sine fantastiske strender.

  Utsiktspunktet Punta Mesco kan være et fint sted for medbrakt piknik. Deretter går du ned til Monterosso på en ganske bratt sti. Du bør ta deg tid til å utforske den fargerike landsbyen med brosteinsbelagte gater, full av restauranter og butikker som selger sine lokale varer. Du kan ta lokaltoget eller gå tilbake via en skogsti lenger inn i landet.

   

 • Dag 3: Levanto og landsbyene vestover langs kysten Ca 5 til 7 timer / 500hm eller 700hm stigning/nedstigning etter valgt alternativ.

  Denne vandreturen går vestover over åsene og ned mot den lille kystbyen Bonnassola med flott sandstrand. Med en omvei via utkikkspunktet Salto della Lepre kommer du til den landsbyen Framura. Her har tiden stått stille, det er færre turister, og du kan finne et autentisk spisested til lunsj. Herfra kan du ta toget tilbake eller gå videre ned til Deiva Marina for en dukkert, før toget tar deg til Levanto.

 • Dag 4: Manarola - Corniglia eller Vernazza Ca 3 til 5,5 timer/ 300hm til 600hm stigning/nedstigning

  Du tar toget til Manarola, den eldste, og visstnok den mest sjarmerende og romantiske av landsbyene i Cinque Terre. Byen med sine fargerike hus ligger på en klippe 70 meter over havet.

  Den panoramiske stien fører deg til landsbyen Volastra i midten av olivenlunder og terrasserte vingårder. Her har du valget mellom å gå ned til Corniglia, landsbyen beliggende høyt og flott midt i Naturparken, eller å gå ned til Vernazza, via Madonna San Bernardino. Den lille landsbyen er utvilsomt verdt et besøk med sine mange vakre og fargerike bygninger som dekorerer fjellsiden.

  Med tog eller båt tilbake til Levanto.

 • Dag 5: Riomaggiore – Campiglia – Portovenere Ca 6 timer / 650hm stigning/nedstigning.

  Denne vandreturen tar deg mot øst, først med tog eller båt til Riomaggiore, den sørligste landsbyen i Cinque Terre, og derfra går vandreturen til Campiglia og Portovenere. Du går opp en lang trapp, videre langs kystklipper og forbi vingårder. Underveis kan du beundre den fantastiske utsikten over kysten og havet. Stien passerer lille Campiglia hvor det kan passe med noe å drikke. Stien smalner når du går ned til Portovenere og inn i byen via en lang trapp. Tilbring ettermiddagen med å utforske den sjarmerende landsbyen samt Punta San Pietro før du tar toget tilbake til Levanto.

   

  Eller velg denne vandreturen:

  Monterosso – Madonna di Reggio – Madonna di Saviore 5 timer / 500hm stigning/nedstigning.

  Forslaget for fotturen i dag tar deg inn i Cinque Terre for å se på kirkene Madonna di Reggio og Madonna di Saviore. Du tar toget til Monterosso og går langs kysten til Vernazza. Her er det lurt med en kaffepause før du går opp til den lille kirken San Bernardo med en vakker utsikt. Deretter går du videre til neste kirke, Madonna di Reggio, og vandringen fortsetter opp og ned til Madonna di Saviore-kirken. Her er det godt med en liten pause før du går ned igjen, forbi en rekke små kapeller, mot kysten og Monterosso.

   

 • Dag 6: Levanto – Camogli – Portofino-halvøya ca 4 til 7 timer.

  Kofferten pakkes, og du tar toget fra Levanto til Camogli. Bagasjen settes igjen på hotellet, og du starter din første fottur på Portofino-halvøya. Du går mot klosteret Fruttuoso, som dateres tilbake til 1000-tallet og ligger vakkert til. Hit kommer du bare med båt eller til fots, og den lille byen har forblitt en uberørt kystperle. Du kan ta båten tilbake til Camogli om du ikke ønsker å gå.

 • Dag 7: Santa Margherita – Portofino – Camogli ca 4 til 7 timer

  Ta toget til Santa Margherita og bruk tid til å spasere rundt i den rolige og vakre kystbyen. Derfra vandrer du til Portofino. Det som en gang bare var en liten og stille fiskerlandsby, er i dag en av Italias mest eksklusive feriebyer, som i mange generasjoner har tiltrukket jetsettet og berømtheter.

  Hvis du ikke er for sliten, kan du fortsette langs stien og beundre den fantastiske utsikten over Genovabukta. Fra den andre siden kommer du til klosteret San Fruttuoso. Ta båt tilbake til Santa Margherita og toget til hotellet Camogli.

 • Dag 8: Avreise

  Avreise på egen hånd. 

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien