Skip to main content

Vandretur Montenegro

Hvis du liker å vandre i vakkert landskap, være på båttur, snakke med de lokale om deres liv og tradisjoner og komme tett innpå deres kultur – da er dette turen for deg! 

 

Fulltekstsøk

Priser

2024

Se prisen for turen i 2024 i vår gruppeturkalender.

Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

 • Fly t/r Oslo - Dubrovnik
 • 7 netter på gode hoteller med frokost
 • 3 lunsjer med drikke
 • 2 matpakkelunsjer
 • 5 middag med vin/vann
 • Båttur
 • Inngang mausoleum
 • Lokal vandreguide
 • All transfer som i program

Enkeltromstillegg kr 2 900,-

Transport og fly

Flytidene for 2024 kommer....

 

Dagsprogram

 • Bli med oss til vakre Montenegro. Liten av størrelse, utrolig mangfoldig med glitrende hav, maleriske badebukter og en fantastisk fjellverden i bakgrunnen. Nær Dubrovnik, men uten masseturismens trengsel og fremdeles uoppdaget av mange.

  Kotor-bukten som står på UNESCOs verdensarvliste, er et av de vakreste stedene langs hele Adriaterhavet. Mont Lovchen, en av Montenegros fem nasjonalparker, er et paradis for turgåere og byr på fantastisk landskap og vakker panoramautsikt.
  Her skal vi vandre gjennom gamle landsbyer, smake på vin, honning, ost og olivenolje, alt dyrket og produsert i frukthagene langs veien.
  Vår lokale reiseleder, Sasa, gleder seg til å vise dere Montenegro. Sasa er en erfaren ultraløper bosatt i Herceg Novi og kjenner området vi skal vandre i svært godt. Han har jobbet som guide i noen år og er svært kunnskapsrik, morsom og omsorgsfull.

 • Dag 1: Oslo – Dubrovnik- Herceg Novi

  Ankomst Dubrovnik flyplass og transfer (ca 45minutter) til Herceg-Novi ved Kotor-bukta. Vi bor fem netter på Hotel Hunguest Sun Resort, et delikat spa-hotell med egen strand og praktfull utsikt over sjøen. Her er det alltid mulig å nyte en dukkert i havet. Hotellet har også utendørs basseng.  Vi spiser middag på en liten restaurant nær hotellet.

 • Dag 2: Herceg Novi, vandretur 11 km, ca.4,5t +650hm / -220hm

  Vi blir kjent med vår lokale vandreguide og begynner med 15 min busstransport. Stien starter ca 300 moh ovenfor byen Herceg-Novi, og vi vandrer på gamle stier og i trapper som lokalbefolkningen har brukt i generasjoner. Etter å ha passert det høyeste punket (900 moh) går vi ned til landsbyen Zlijebi, som har sitt eget steinbrudd og derfor en interessant arkitektur. Vi besøker en hyggelig, lokal familie hvor vi får servert lunsj på gårdens terrasse med egenprodusert mat og drikke. Du får smake på lokal ost og røkt skinke som Montenegro er kjent for. Etter lunsj er det transfer tilbake til hotellet og tid for et bad.  I kveld vandrer vi ca 20 min langs havnepromenaden og spiser middag på en taverna.

 • Dag 3: Herceg Novi, vandretur 12 km, ca.4,5t +650hm / -650hm

  Etter en 30 min busstur starter vi på 800moh. Målet vårt er å utforske fjellkjeden ovenfor Herceg-Novi. Vi bestiger en liten topp som for mer enn 100 år siden var Østerrike-Ungarns krigspost og byr på mye historie, samt flott utsikt. Vi nyter lunsj på en fjellhytte før vi går tilbake til utgangspunktet hvor bussen venter og bringer oss til hotellet. Middag på egen hånd i kveld. 

 • Dag 4: Moric, vandretur 7 km, ca 2,5 t +200hm/-650hm

  Vi starter med en 45 min busstur til den andre siden av bukten for å utforske Lustica-halvøya. 
  Etter en ca 2 timers slak fottur med fin utsikt, kommer vi til landsbyen Tici. Her er det dekket til lunsj på en økologisk olivenoljegård. Det blir omvisning på gården som har vært i samme familie i 6 generasjoner, og verten vår forklarer oss prosessen med å lage olivenolje av høy kvalitet, hvordan det ble gjort i gamle tider og hvordan det gjøres i dag. Etter besøket går vi ned til den nærliggende stranden Zanjice, via en lett sti. Der hopper vi i en privat båt som tar oss over bukten tilbake til hotellet. Det er en perfekt mulighet for fotografering på den 45 minutter lange båtturen. Middag på egen hånd i kveld. 

 • Dag 5: Herceg Novi – Lovchen, vandretur 12 km ca. 4,5 t +750hm/-400hm

  I dag forlater vi kysten for de neste to nettene og setter kursen mot fjellene og Hotel Sv Georgije Njegusi i Lovchen nasjonalpark. Kjøreturen er en opplevelse med sine 25 hårnålssvinger. Vi stopper underveis for å nyte den vakre utsikten over Kotor-bukten. I landsbyen Njegusi starter vi turen mot mausoleet hvor faren til den montenegrinske landsfaderen Petar Petrovic Njegos er gravlagt. Mausoleet kan bare nås ved å gå opp 458 trinn, og det er en opplevelse å nyte utsikten fra det høyeste mausoleet i verden. Vi har pakket med oss lunsj for spising underveis. Bagasjen og middag venter oss på hotellet.

 • Dag 6: Njegusi, vandretur 13 km, 5 t +650/-650

  I dag vil vi utforske Ivanova Korita-dalen. Målet er å bestige 3 topper i nasjonalparken med flott utsikt. Vi spiser matpakken vår underveis, og rundturen tar oss tilbake til utgangspunktet. Middag på hotellet.

 • Dag 7: Njegusi-Lovchen 8 km, 2,5t +0 hm/850 hm

  Vi forlater fjellhotellet og drar tilbake til kysten. Kun 10 min med buss før vi starter på vår siste vandredag. Målet er gamlebyen Kotor som står på UNESCOs verdensarvliste.  Vi vandrer ned fra fjellene og har flotte utsiktspunkter underveis. Kotor ligger ved den nordlige delen av Montenegros kystlinje, ytterst i en bukt som minner om Norges flotte fjorder. Innenfor bymuren er det en labyrint av brosteinsbelagte gater, venetianske palasser, kirker og uteserveringer. Vi har en guidet tur før vi får tid til å utforske byen og innta en liten lunsj på egen hånd. Bussen tar oss tilbake til hotellet i Igalo (ca. 1 time). Siste middag nyter vi på fin restaurant på torget i gamlebyen i Herceg Novi (10 min med buss). Vi går tilbake til hotellet langs promenaden (30 min).

 • Dag 8: Herceg Novi – Dubrovnik – Oslo

  Avreise til Norge

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien