Skip to main content

Våre gode venner i Oxford.

Bainton Bikes ble til gjennom en lidenskap for sykling og eventyr. Konseptet ble opprettet av ekteparet Kevin og Honour i 2009, etter flere år med ideer og drømmer etter å ha vist frem Oxford og omegn på sykkel for venner som kom på besøk.

 

"Hver gang venner og kjente kom for å besøke oss, ønsket vi ta dem ut på sykkeltur og vise dem noen av de skjulte perlene og stoppe på en (eller flere!) av de mange pubene for en drink, lunsj eller middag.” – sier Honour.

En dag så de for seg at andre også kunne tenke seg å utforske Oxford på denne måten, på to hjul, og satte i gang Bainton Bikes.”Det hele startet i en kald, fuktig garasje hjemme hos oss i Bainton Road, Oxford. Vi begynte å samle på forlatte sykler fra Oxford City Council, strippe, male på nytt og gjenoppbygge de. Herfra hadde vi vår første beskjedne beholdning av sykler.” – legger Kevin til.

De var Oxfords første firma som spesialiserte seg på utleie av sykler. De fleste som ønsket å leie sykler ba også om forslag til rute- og veibeskrivelser, som Kevin og Honour leverte. Her ble skreddersydde sykkelturer levert på forespørsel og favoritt-turene ble laget.

I 2010 overtok de Oxfordhires eldste sykkelbutikk, Walton Street Cycles (aktiv siden 1975), og ved hjelp av det best utstyrte sykkelverkstedet i Oxford kunne de raskt øke rekkevidde og variasjon i utleie av sykler.

 

“Å overta Walton Street Cycles var en drøm som gikk i oppfyllelse. Som barn tok jeg og vennene mine bussen fra landsbyen vi bodde i og kunne tilbringe lang tid i sykkelbutikkene i Oxford. Vi var timesvis i Walton Street Cycles, men alt vi hadde råd til var klistremerker og fargede bolter for å style syklene våre!” – sier en stolt Kevin.

Året etter, i 2011, ble Bainton Bikes den første sykkeltur-operatøren i Storbritannia som ble et godkjent- og kvalitetssikret firma av turiststyret «Enjoy England». Den kjente sykkelturen i Oxford var den første i sitt slag i landet, og med støtte fra Oxford’s Tourist Board ble det raskt den offisielle Oxford Cycle Tour.

”Vi innså tidlig at vi var dårlige på markedsføringen, vi var enten opptatt med å sykle eller så hjalp vi andre ute på sykkeltur! Så når de positive anmeldelsene begynte å komme på e-post og TripAdvisor, var vi veldig glade for å vite at folk likte det vi leverer – nemlig å utforske naturen og landskapet på sykkel!” – sier Honour.

Mellom 2011 og 2014 tilbrakte Kevin og gjengen mye tid på å sjekke ruter, lage nye korte turer og startet arbeidet med finslipe løypene. De investerte også mye tid i trening for å sikre at guidene deres er kvalifiserte og klare for besøkende syklister. De er stolte av å tilby et bredt utvalg av fantastiske sykkelruter som passer for alle.

 

I 2014 ble vi kontaktet av Helge fra Oliven Reiser, han forklarte at de var interessert i å finne ut om området vårt ville være egnet for norske olivensyklister. Helge kom på besøk, Kevin og turguiden Steve tok dem med rundt i Oxford og Cotswolds og viste frem hva Bainton Bikes hadde å tilby.

”Jeg skjønte raskt, etter å ha snakket med Helge – at vi som lokalbefolkningen hadde tatt noen få ting for gitt. Det hjalp oss å se området gjennom nye øyne og å inkludere severdigheter som ellers kan ha blitt savnet” – husker Kevin.

For resten av 2014 jobbet Kevin, Honour og teamet hardt med å tilpasse sin sjarmerende Cotswolds sykkeltur, og litt senere på året hadde de en løype de var fornøyde med og klare til å dele med resten av verden.

”Å sikre at vi tilbyr de beste stedene å besøke, spise og drikke er så viktig for oss, vi ønsker at alle får en minneverdig opplevelse.” – sier Honour bestemt.

De første norske kom på besøk i mai 2015 på en sykkeltur på egen hånd, og senere samme år gikk den første guidede gruppeturen i The Cotswolds med Kevin i ledertrøya og en nysgjerrig Camilla fra Olivenkontoret på slep.

Mellom 2015 og 2016 fokuserte Bainton Bikes-teamet videre på Cotswolds sykkelturen, de begynte også å skreddersy flere sykkelløyper.

Kevin og Honour giftet seg også, og syklet selvfølgelig til kirken på sykkel – denne gangen på tandem!

 

”Vi fant ut at folk som ble med oss ​​på sykkeltur ønsket å komme tilbake og bli med oss ​​på andre oppdagelser og løyper. Dette var veldig gledelig og motiverte oss til å skape flere gode løyper. Det er mye arbeid og dedikasjon å lage en rute vi er stolte av, så vi er alltid ydmyke og glade når gjester kommer tilbake til en ny sykkeltur” – sier Kevin.

Fra 2016 og utover har Bainton Bikes utvidet tilbudet sitt og er nå et etablert team som jobber i lag med dem i sykkelbutikken, de er spesialisert på sykkelturer, sykkelutleie og ferier. (Moren til Kevin jobber også nå med dem bak kulissene, slik at ting er på stell). De er fremdeles et uavhengig og familiedrevet sykkelutleie- og turfirma. De har over 300 sykler for utleie, og en rekke sykkelløyper som dekker et bredt mangfold av severdigheter, attraksjoner, byer, tettsteder, landsbyer og natur.

”Bainton Bikes eksisterer fordi vi elsker det vi gjør og at gjestene setter pris på det vi har å tilby. Vi knuser ikke tall – vi trår pedaler!” – sier Honour med et stor smil.
"England er jo så vakkert og med våre sykkelruter kan vi vise det frem!" – avslutter Kevin.


Skrevet av: Kevin og Honour 
Tekst oversatt fra baintonbikes.com

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien