Skip to main content

Vi ser mot en lysere fremtid!

Reiselivet ligger med brukket rygg – som så mye annet i disse ekstreme tider. Hvem skulle ane at ting kunne forandres så raskt; fra optimistiske tall i tidlig februar, til nærmest kollaps fem uker seinere.

 

Hva kan man gjøre? I hvert fall ta skype-samtaler med vår kjære Francesco i Italia:

«Tutto andrà bene Helge». «Alt vil gå bra».
 

Sier han-i et land som blør mer enn noe annet i Europa, en befolkning uten et snev av det sikkerhetsnettet som fanger opp oss i i krisetider. Men nei! Kjærligheten til landet sitt, til regionen, til familie og venner, til historia, til livsgleden – garanterer et knusende comeback når kysten er klar- og det igjen kan serveres og synges i vakkert italiensk piknik-landskap. Som italienerne i dag mestrer så rørende fra sine balkonger; fra gamle partisansanger til de største verk av Puccini og Verdi. Makan til folk! Midt i engstelsen, usikkerheten og hjelpeløsheten.

 

Forbered dere på et gjensyn med Italia og «våre» italienere, som vil bekrefte at en blomstrende århundrelang kulturhistorie i sin videste forstand former et folk, siviliserer enkeltmennesket og gir styrke og visdom til å reise seg igjen. Dette gleder jeg meg til; igjen sette meg ned ved et enkelt rustikt italiensk bord, hvor det skjenkes husets vin (sjeldent fra de høye hyller) og mengder med nykokt pasta, toppet med den mest smakfulle saus i verden. Og la livsgleden strømme.

 

«Sjøl har jeg tilbrakt hundrevis av dager i Italia. Jeg ville ikke vært én av dem foruten».
 

A presto cara Italia. Ci vediamo pronto!


Skrevet av: Helge Pedersen
Oliven Reisers grunnlegger

 

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien