Skip to main content

Chile er klart og trygt for syklister i mars 2022

The Economist påpeker at Chile er best beskyttet mot Omicron varianten. 

Ifølge statistikk publisert av The Economist i desember er Chile på topp når det gjelder beskyttelse mot Omicron varianten. Dette skyldes en kombinasjon av den høye vaksineutrullingen, oppfriskningsdosen (3. dose) og smittehistorikken i befolkningen.

Grafikk: The Economist 

"Chile er på toppen fordi landet har vaksinert 91,7% av befolkningen med 1. og 2. dose, pluss 50,2% med booster-dosen", forklarer The Economist. 

Analysen til The Economist baserer seg på kombinasjonen av vaksinedekningen og smittehistorikken i 102 land. Tidsskriftet forklarer at "land som Australia, Kina, New Zealand og Norge, med solide vaksineringsprogrammer, men lavt smitte og sakte utrulling av booster-dosen, er særlig sårbare".

Ourworldindata.org viser i skrivende stund at satsen for Chiles vedkommende har økt siden The Economist publiserte artikkelen, og landet har nå en dekning på 57.2% av 3. dosen. 

Grafikk: Our World in Data

 

Smittebildet har vært positivt i Chile den siste måneden. I går, 3. januar, hadde Chile 1.084 nye tilfeller av Covid-19 smitte og 1 dødsfall. Covid-protokollene håndheves strengt over alt, med f.eks. påbudt ansiktsmaske t.o.m. utendørs, skanning av «pase de movilidad» (koronapass) for innendørs servering, temperaturmåling og antibac overalt, slutt på papirmenyer (kun QR-koder), osv. 

Alle disse tiltak gjelder naturligvis turister også. Innreise til Chile forutsetter at turistene har på forhånd validert vaksinene de har fått i hjemlandet, og på den måten fått utstedt et chilensk koronapass. For vår sykkelgruppe vil koronapass kun måtte fremvises for evt. servering innendørs (jeg vet, Oliven-reisende liker å sitte ute) og for flyreisene innenriks. Annen offentlig transport vil ikke benyttes. Chile krever foreløpig ikke bevis på 3. dose Covid-vaksine for turister. 

Da er alt klart for å ta imot våre Oliven-syklister i Chile 16. og 29. mars. 


Gleder meg. 
Hilsen, Hector Pizarro
Reiseleder


▶︎ Ønsker du mer info om Chile, les; Meget gode utsikter i Chile for post-pandemi turisme 

▶︎ Vil du bli bedre kjent med vår mann i Santioago, les; Vår mann i Santiago, intervju med Hector Pizarro

▶︎ Se vår sykkeltur i Chile, her; Sykkeltur i Chile

 

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien