Skip to main content

Puglia, mer fleksibilitet!

Vi har hørt på dere og setter opp en tur med mer fleksibilitet! Kjøp flyreisen selv, så kan dere ta noen ekstra dager før eller etter for å utforske denne regionen enda mer! Vi inkluderer også to middager, så kan dere velge selv hva dere ønsker å gjøre de andre kveldene. 
Ønsker dere å ha fly eller middager med oss? Da ordner vi det også! Velg dette som tillegg når du booker. 

Hva har Puglia, spør du kanskje? Alt, svarer vi. Alt det Italia har å by på av fristende mat, utsøkt vin, fascinerende historie og sydende kultur, der hvor solen skinner mest i hele det vakre landet.

Dette er en av våre mest populære sykkelturer i europa!


✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.

Fulltekstsøk

Transport og fly

Fly er ikke inkludert i prisen. Men ønsker dere å booke fly med oss er dette flyreisen: 

09.10.2024     OSL BDS ZRH 1400 1935 LX1720
16.10.2024     BRI OSL MUC 1310 1755 EN8219

 

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Prisen inkluderer
7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
2 middager med vin/vann
6 piknik/lunsj med vin/vann
Vinsmaking
Oljesmaking
Sykkel med hjelm og sideveske
Følgebil
Bagasjetransport
Guider
Syklende guide

Enkeltromstillegg kr 3 300,-

 

Dette kan bestilles som tillegg:

Pris for leie av El-sykkel  kr 1 900,- 

4 middager med vin og vann kr 2300,- 

Fly t/r Oslo-Bari kr 6900,- Transfer t/f flyplass er inkludert hvis man booker fly. 

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute, men to moderate dager

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Dag 1: Alberobello

  Har dere booke fly med oss, eller lander samtidig med gruppa er det satt opp en felles transport til hotellet.

  Byen har enestående arkitektur og er beskyttet av UNESCO. Trulliene, de hvitvaskede sylindriske ”husene” med sine grå, steinbelagte og konformede tak, er fortsatt et lokalt mysterium. Middag i byen

 • Dag 2: Alberobello – Ostuni 46 km

  I dag drar vi først vestover og siden sydøstover mot Adriaterhavskysten. Langs landeveier omgitt av svært gamle oliventrær. Terrenget er relativt flatt med noen få bakker, særlig på slutten av dagen. Vi stopper for pikniklunsj, før vi ankommer Martina Franca. Gamlebyen har en tiltalende blanding av barokk- og rokokkoarkitektur. Også her finner vi de spesielle Trullihusene. Cafe Barocco, Piazza kan være en hyggelig stopp. Så mot middelalderbyen Ostuni, en hvit by som ligger på 3 åstopper. Svært vakker om kvelden når middelalderborgene lyses opp. Med sine trange brosteinsbelagte gater og bratte trapper opp mot den eldste bydelen på toppen av åskammen minner den mer om en arabisk by. En av de flotteste byene i Sør-Italia synes vi. 

 • Dag 3: Ostuni – Manduria – San Pietro in Bevagna – Avetrana 58 eller 70 km

  Vi begir oss ut på landsbygda igjen. Første stopp på Piazza Marconi i S. Michele Salentino. Videre til vesle Oria med sitt middelalderslott fra 1227 som totalt dominerer stedet. Vi sykler videre til Manduria hvor vi stopper vi på Piazza Garibaldi for å smake på typiske Primitivoviner fra området samt lunsj. Enoteca del Primitivo. Deretter ut mot ved havet, eller direkte til Masseria Bosco. Her kan vi nyte svømmebassenget i nydelige omgivelser blant tusenvis av oliventrær. 

 • Dag 4: Avetrana – Porto Cesareo – Santa Caterina – Gallipoli 57 km

  Vi sykler ut mot det Joniske hav og Tarantobukta. Vi skal gjennom småbyer langs kysten som Porto Cesario, Torre St. Isidoro og Santa Caterina. Stopp ved et av tårna langs kysten, som alle representerte en rekke av forsvarsverk mot tyrkisk invasjonsfare. Pikniklunch før vi fortsetter langs kystveien retning Gallipoli. Vi har tid til en barstopp i Santa Catarina og en dukkert for de som ønsker det. Deretter Gallipoli, denne idylliske gamlebyen som i virkeligheten er ei øy knyttet til fastlandet via en bro. Opprinnelig var det grekerne som grunnla ”Kali-polis” (den vakre byen). Gamlebyen bestående av krokete smågater langs hvite husfasader innbyr til en spasertur. 

 • Dag 5: Gallipoli – Torre S. Giovanni – Santa Maria di Leuca 52 km

  Vi skal ned på enden av hælen til Santa Maria di Leuca, hvor grensa mellom det Joniske hav og Adriaterhavet går. Vi sykler på asfalt langs havet gjennom flere små landsbyer. I nærheten av Torre San Giovanni diskes det opp med piknik på stranda. Bading og avslapping. Rett før vi kommer fram til sydspissen svinger vi opp åsen for bedre utsikt over havet. Så ned til havet igjen til byen Leuca som ligger i ly mellom to odder. Dermed har vi krysset hælen på langs -og litt på tvers. 

 • Dag 6: Santa Maria di Leuca – Marina di Tricase – S. Cesarea – Otranto 44 km

  Vi sykler langs Adriaterhavet på kystveier langs den ugjestmilde revne klippekysten. Dagen har noen bakker og svært behagelig utsikt. Vi stopper gjerne i vesle Tricase Porto for forfriskninger. Videre mot Torre Miggiano for piknik. Bademuligheter i Porto Miggiano og piknik ved tårnet ut mot havet. På dette strekket føler du deg virkelig fjernt fra det turistifiserte Italia. I noen av landsbyene her snakkes det fortsatt gresk. Videre gjennom Cesare Terme, bare 8 mil fra Albania og 10 fra Korfu. Byen er kjent for sitt kildevann som springer ut av klippeveggen og rett i havet. Etter hvert når vi Otranto, grunnlagt i antikken. Byen er Italias østligste punkt. Mye av historien dreier seg om tyrkernes totale nedslakting av befolkningen i 1480. En del av levningene ligger utstilt i den romerske katedralen. Den har Sør-Italias vakreste gulvmosaikk, fra 1160, som i sitt hovedtema skildrer ”Livets tre”. Det er fra 1160. Vi overnatter på hotell Resort Mulino a Vento i Uggiano La Chiesa. 

 • Dag 7: Otranto – S. Foca – Lecce 61 km

  Langs kysten opp mot Lecce. Etter ca 10 km kan vi stoppe ved ei lita strand for morgenbad og kafebesøk i S. Andrea. Vi besøker en olivenmølle for å lære litt om dette årtusengamle produktet; guiding og smak. Videre mot Foca. Vi rigger til piknik ved klippene her. Her kan det bades før maten, som settes opp ved Bar Sol Levante. Videre på ukas siste etappe inn til Lecce, hvor dere har ettermiddagen til disposisjon. Vi svinger en tur innom gamlebyen for å orientere oss litt. Dette er en av Puglias mest populære byer som kalles for Syd-Italias Firenze, og er barokkbyen i Italia. Vi bor inne i bykjernen. Felles middag på Pub Joyces i Lecce eller tilsvarende.

 • Dag 8: Lecce

  Avreise. Har dere booket fly med oss eller har samme flight som gruppa er det satt opp felles transport til flyplassen. 

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2024

9/10ItaliaPuglia - mer fleksibilitet! 09.10-16.10.2024Mer enn 823 900,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien