Velkommen til denne kontrastfylte regionen av Spania. Nedover langs Vinalopó-elven, langs foten av røffe fjell til den livlige byen Valencia ved Middelhavet.

Spennende historie, lokale kunsttradisjoner, landlige områder, variert landskap og imøtekommende lokalbefolkning vil gjøre sykkelturen til en varm og minneverdig opplevelse.

En fantastisk fin ferie vi kommer til å huske så lenge vi har hukommelse.

Dag 1: Biar

Individuell ankomst til Biar. En by med mange historiske bygninger, ikke minst det flotte slottet fra 1200-tallet. Gå på oppdagelsesferd i labyrinten av trange gater i den gamle bydelen.

Dag 2: Biar-Bocairent, 24/32/46km

Langs gamle jernbanelinjer parallelt med elven Vinalopó. Du sykler forbi frukttrær og gjennom hyggelige små landsbyer. I Banyeres de Mariola kan du velge mellom flere sykkelruter.

Dag 3: Bocairent-Fontanars, 21/34km

I dag er det sykling blant vingårdene og langs foten av fjellkjeden Serra de Mariola. Gjennom landsbyer som Alfafara og Agres. Overnatting på et landlig hotell.

Dag 4: Fontanars rundtur, 28/44km

Blant fredfulle åkre, olivenlunder og vingårder. Herskapelige bygninger som ligger i ett med landskapet rundt deg. Noen av dem nå omgjort til vingårder.

Dag 5: Fontanars-Xàtiva, 43km

Området er et lappeteppe av frodige åkre, fruktbare mandel-, oliven- og aprikostrær, persimmonplantasjer og gamle vingårder. Innom Ontinyent og til Bellusdammen med gamle vannmøller og sluser. Videre til Xativa med mye historie.

Dag 6: Xativa-Cullera, 55km

Mot Cullera og områder kjent for sine appelsintrær. Inn på pilegrimsleden som bandt sammen ulike klostre, besøk gjerne Simat de la Valldigna. Gjennom risåkre til Cullera, en vakker kystby.

Dag 7: Cullera-Valencia, 46/56km

Siste sykkeldag i Parque Natural de la Albufera. Her sykler du blant innsjøer, sanddyner og furuskog, hele tiden med Middelhavet i nærheten. Videre til Valencia med yrende kafeliv, barer og restauranter. Samt en sjarmerende gammel bydel med mye historie.

Dag 8:Hjemreise

Frokost og hjemreise. Eventuelt forlenge oppholdet i Valencia.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 9 300,- per person fra 2 personer

Kr 2 200,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

NB! Turen kan kun startes på søndager.

  • 7 overnattinger på sjarmerende hotell m/frokost
  • gode 24 girs hybridsykler m/utstyr
  • detaljert kart/rutebeskrivelse
  • telefonassistanse
  • bagasjetransport
  • GPS

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer

Ekstra natt i Biar/Valencia på forespørsel.

Enkel/moderat løype.

De første to dagene følger dere gamle nedlagte jernbanespor, som er helt uten trafikk. Resten av dagene sykler dere på små veier, hvor biler er et sjeldent syn.

Fly til Alicante eller Valencia.

Fra begge disse byene er det godt tilbud videre med offentlig kommunikasjon som f.eks. tog. Ta toget til Villena, her blir dere hentet for transfer til første hotellet i Biar.