Dagsprogram

 • Bli med oss på Yogatur Montenegro. Vi skal bo ved Kotorkysten og i hjertet av nasjonalparken Lovcen. Dagen starter med yoga før vi tar turen ut i naturen. Her skal vi vandre gjennom små landsbyer der vi kan få smake på honning, ost og olivenolje som de lokale har produsert selv. I september er både druer, fiken, epler og pærer klare til å høstes og flere steder på vandreturene kan vi plukke dette rett fra trærne og nyte disse gode fruktene. Vi avslutter også dagene med deilig yoga for å strekke ut kroppen etter å ha vært på tur hele dagen.

  Vi skal bo på to hoteller i løpet av denne uka:

  Hotel Palmon Bay i Herceg Novi og Hotel Monte Rosa i Lovchen.

 • Dag 1: Oslo – Podgorica- Herceg Novi

  Ankomst Podgorica flyplass og transfer (ca 2 timer med buss) til den lille kultur- og kystbyen Herceg Novi ved Kotor-bukta. Dersom ankomsttiden er sen, stopper vi for et lett måltid underveis.

  Fem av nettene skal vi bo på Hotel Palmon Bay, et delikat SPA-hotell med egen strand og praktfull utsikt over sjøen. Hotellet har både utendørs og innendørs basseng, boblebad og byr på ulike behandlinger om noen ønsker det. Hotellets restaurant har en praktfull takterrasse hvor man kan skue utover havet og nyte solnedgangen.

 • Dag 2: Herceg Novi, vandretur 9 km, ca.3,5t.

  Vi starter dagene med yoga under ledelse av vår dyktige «medbrakte» norske yogainstruktør. Alle kan delta på sitt nivå. Yogatimene vil variere mellom ulike typer lett yoga og meditasjon.

  Frokost før vi møter vår lokale vandreguide og skal vandre på gamle stier og i trapper som lokalbefolkningen har brukt i generasjoner. Vi går gjennom små landsbyer overfor Herceg Novi og nyter vakker utsikt over Kotor-bukta. Målet er et besøk hos en hyggelig, lokal familie hvor vi får servert en fantastisk lunsj med kortreist mat og drikke på gårdens terrasse.

  Her er også et lite utsalg hvor man kan kjøpe ulike typer mat og drikke produsert av familien.

  Etter en tid her vandrer vi ned til kysten igjen. På hotellet samles vi til yoga før vi går ut og spiser middag på en restaurant langs havnepromenaden.

 • Dag 3: Herceg Novi – Lovchen, vandretur 6,5 km ca. 3,5 t

  Dagen starter med yoga før vi forlater Herceg Novi for de neste to nettene og setter kursen mot fjellene og Hotel Monte Rosa i Lovchen nasjonalpark. Kjøreturen er en opplevelse i seg selv med 25 hårnålssvinger og en berikende utsikt. Vi stopper underveis for å nyte det vakre synet. Lunsj blir servert på restaurant Ivanov Konak i hjertet av nasjonalparken. Her får vi høre historien om landsfaderen Petar Petrovic Njegosh som hadde en avgjørende rolle i den montegrinske historie og er begravet i mausoleet vi vandrer opp til senere. Det er en opplevelse å nyte utsikten fra det høyeste mausoleet i verden. Vi vandrer ned til Hotel Monte Rosa hvor det venter yoga og middag. Om været tillater det kan yogatimen forgå utendørs.

 • Dag 4: Lovchen, vandretur 11km, 4 t.

  Vi styrker oss med yoga før dagens vandretur som tar oss på en rundtur i nasjonalparken Lovchen. Underveis besøker vi den lille landsbyen Majstori som har en av de mest praktfulle utsiktstedene over kysten av Montenegro. Her nyter vi vår medbragte lunsjpakke. Returen tilbakelegges i varierende landskap gjennom vakker bøkeskog. Tilbake på hotellet kan det passe med litt yoga. Middag på egen hånd denne kvelden.

 • Dag 5: Lovchen – Cetinje – Skada Lake – Virpazar – Herceg Novi, vandretur 10 km, ca. 3 t.

  Vi vender tilbake til Herceg Novi og Hotel Palmon Bay. Først nyter vi en time yoga og er klar for dagens vandring. Kort transfer ca. 30min til startpunktet ved byen Cetinje og herfra vandrer vi til innsjøen Skadar, den største på Balkan. Turen følger gamle veier tråkket opp av befolkningen mellom de små landsbyene. Vi stopper i en av dem og besøker vingården til familien Vukmirovic. De har startet opp produksjon av vin, honning og ulike typer raki (lokal brandy) og vi skal få smake på produktene deres og nyte en deilig lunsj i autentiske omgivelser ute på landsbygda.

  Deretter vandrer vi videre til landsbyen Rijeka Crnojevica hvor vi byr på en 2-timers båttur. Innsjøen Skadar er omkranset av fjell og skal ha 270 fuglearter. Det er mulig å se pelikaner og skarv. Fra landsbyen Virpazar blir det transfer tilbake til hotellet i Herceg Novi (ca. 2 timer) og felles middag.

 • Dag 6: Herceg Novi, vandretur 9 km, ca 3,5t.

  I dag skal vi på ny vandretur i fjellet, men først etter frokost og yoga. Vi starter med en kort transfer til startpunktet for turen som ligger ca. 800 m.o.h

  Første del av vandreturen foregår på grusvei i stigende terreng, før vi fortsetter gjennom vakker bøkeskog til lunsjstedet vårt på en fjellhytte. Underveis kan vi besøke en «synkehule», typiske og fascinerende formasjoner laget av sandstein.

  Vel tilbake til startpunktet blir det transfer til hotellet og yogatime. Middag på egen hånd denne kvelden.

 • Dag 7: Herceg Novi – Perast – Herceg Novi, vandretur 4 km, ca. 1,5 t.

  Siste dag med morgen-yoga. Deretter byr vi på en forfriskende båttur i Kotorbukta. Vel i land på andre siden av bukta vandrer vi opp til en lokal og økologisk olivenoljeprodusent. Her blir det omvisning og smak av organiske produkter før vi setter kursen mot havet og stranda igjen. Kanskje kan det friste med en dukkert før ferden går videre? Vi fortsetter båtturen og går i land på en liten øy hvor vi lærer litt om stedets kultur og historie. Siste stoppested med båten er den sjarmerende byen Perast med sine 16 kirker og 17 palasser. Her nyter vi avskjedsmiddag på en fin restaurant ved sjøen. Transfer tilbake til hotellet (ca. 45 minutter).

 • Dag 8: Herceg Novi – Podgorica – Norge

  Det er tid for å vende nesa hjemover igjen. Tidlig avreise til flyplassen i Podgorica for avreise til Norge.

  Takk for denne gang!

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.