Skip to main content

Løpetur Kroatia

Bli med til Kroatia for en opplevelsesrik løpeferie i Kroatia. Basen vår er Omis (uttales oh-mish på kroatisk). Omis er en liten by og havn ved munningen av elven Cetina i Poljica, 26 km sørøst for Split. På 1200- og 1300-tallet var Omis hjemsted for pirater og i likhet med Dubrovnik kom byen under venetiansk styre, mot slutten av 1400-tallet. Omis er mindre enn Dubrovnik og har beholdt sjarmen kystbyens sjarm, men uten de store turistmassene. Bli med oss på oppdagelsesferd i området rundt Omis.

Denne turen arrangeres i samarbeid med Sportsjentene.

Fulltekstsøk

Priser

Pris pr person i dobbeltrom kr. 16 500,-

 • Fly t/r Sandefjord - Dubrovnik
 • 4 overnattinger med frokost
 • Transfer fra og til Dubrovnik
 • Velkomstmøte med lokalguide
 • Løpende guider fra Sportsjentene
 • Løpende lokalguide (Sasa - en av Montenegros beste ultraløpere)
 • Bagasjetransport
 • Kart og rutebeskrivelse
 • 3 middager
 • 3 lunsj til løpeturene (lett lunsj til sekken)

Tillegg for enkeltrom kr. 1 500,-

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. 

Krevende ruter

Løpeturene våre er krevende og du bør være godt vant med og ferdes i terrenget. Vi løper rolig bortover og nedover, men går i oppoverbakker. Dagsetappene er fra 19 til 27km med mye høydemeter. 

Transport og fly

Her er flytidene til turen:

2024:

25.09.2024   TRF DBV   0940 1245 FR5929
29.09.2024   DBV TRF   1645 1950 FR5928

Løpende guider

Saša Kulinović – lokal guide og ultraløper

Saša er ultraløper og lokal fjellguide bosatt i en liten kystby ved Herceg Novi i Montenegro. Han har alltid elsket naturen og testet ulike idretter før han endte opp med ultraløp. Stiløping var ikke så utbredt i Montenegro og han anser seg heldig som fikk bli noen av de første til å holde på med dette. Han har deltatt i flere utfordrende konkurranser i flere land. Selv om han bor i Montenegro har han hatt mange turer i området rundt Omis og gleder seg til å vise oss nye stier.

Det blir også 2 løpende guider med fra Sportsjentene.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Ankomst  Dubrovnik og transfer til hotellet som ligger i Omis. I løpet av kjøreturen til Omis stopper vi på en herlig lang sandstrand i nærheten av landsbyen Ston. Stranden ligger i Prapratnobukta på Peljesachalvøya. Her kan vi ta turens første bad og slappe av litt før vi kjører videre til hotellet. Innsjekk på hotellet og velkomstmiddag med informasjon om dagene som kommer.

 • Dag 2: Omis - rundtur, 21km ca 950hm

  Vi nyter en deilig frokost på hotellet før vi starter løpeturen rett ut fra hotellet. Vestover mot elven Cetina før vi rolig går/løper oppover i fjellene. Her får vi en rundtur før vi vender tilbake til hotellet langs sjøen. Middag er inkludert.

 • Dag 3: Omis - rundtur, 18km ca 1200hm

  Frokost og start fra hotellet også idag. Vi løper mot landsbyen over Duce, østover og forbi Fortica-fortet. Dette fortet ligger i Dinara-fjellet høyt over Omis. Ble bygget på 1500-tallet og gir en flott utsikt over øyene Brac, Hvar og Sholta. Beliggenheten var viktig i forhold til å holde øye med pirater. En runde i fjellene og også i dag tilbake til hotellet via sjøen. Middag er inkludert.

 • Dag 4: Omis - Kucice - Omis, 19km ca 800hm

  Etter en god frokost blir vi hentet for transfer med buss til den lille landsbyen Kucice. Her starter vi dagens løpetur i dalen langs Cetinaelven. Store deler av tiden med utsikt mot elven. Cetina er 101km lang har sitt utspring ved landsbyen Cetina. Også idag avsluttes løpeturen langs sjøen. Middag er inkludert.

 • Dag 5: Hjemreise

  Frokost på hotellet og litt tid på egen hånd før transfer til flyplassen i Dubrovnik.

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

September 2024

25/9KroatiaLøpetur Kroatia 25.09 - 29.09.2024816 500,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien