Dagsprogram

 • Målet er vakre Sevilla. Byen kjent for sine solmodne appelsiner. Hva med en fortausrestaurant, et glass med noe kaldt og tapas laget med stolthet og sans for den gode smak?

 • Dag 1: Granada

  Innlosjering på hotellet i Granada. Hotellet ligger i den historiske delen av byen. Ta dere gjerne tid til en spasertur rundt katedralen, silkemarkedet eller besøk en tapasbar. Mulighet for å få med seg et flamencoshow. Har dere tid arrangeres det også kveldsbesøk i de magiske palassene Alhambra.

 • Dag 2: Granada – transfer til Tozar – Alcala la Real 26-28km

  I dag kan dere utforske Granada og vi anbefaler et besøk i Alhambra. NB – Billetter må bestilles i god tid på forhånd. Et symbol på estetikken og skaperkraften under det mauriske kongedømmet i Granada, som omfattet det meste av det østlige Andalucia. Det står slik det opprinnelig ble bygget for 600 år siden. På formiddagen blir dere hentet på hotellet for privat transfer til den lille byen Tozar. (ca. 45min) Her får dere utdelt sykler og en orientering om resten av sykkelturen, før dere har en kort sykkeltur til Alcala la Real. Først sykler dere til Limones og videre til Casillas de Gumiel. Landskapet forandrer seg og dere sykler forbi kornåkre som på våren er fulle av valmuer. Dere bor enten i Fuente del Rey (The Kings’ fountain) eller Alcala som ligger 2km unna.

 • Dag 3: Fuente del Rey/Alcala – Alcaudete -Zuheros 30 eller 60km

  Alcala la Real er et historisk knutepunkt på strekningen mellom Cordoba og Granada, beliggende på vel 1000m med sin borg og hovedkirke viden kjent i hele Spania. I Alcala er det mulig å besøke den gamle mauriske borgen som kan fortelle oss mye om kampene mellom de kristne og maurerne. Lettere kupert sykling mot Castillo Locubin. En herlig nedoverbakke bringer dere til elven San Juan. Denne følger dere videre. Vel fremme i Alcaudete kan det passe med en lunsj. Så sykler dere nedover til gamle jernbanelinjer, som i relativt flatt terreng tar dere til Luque(også et godt alternativ for lunsj) før dere sykler videre til Zuheros. Om dere velger å starte å sykle fra Alcala blir turen på 60km. Eventuelt velger dere transfer og starter i Alcaudete.

 • Dag 4: Zuheros – Baena – Espejo 47km

  I dag har dere enkel sykling via Baena og Castro til Espejo. Først vender dere tilbake til de gamle jernbanelinjene til stasjonen i Luque. Så over broen til Baena hvor dere kan ha frokost nummer to. Spanjolene tar gjerne denne rundt kl. 11.00, den bestyr typisk av brød med tomater og olivenolje. Så fortsetter dere på en vei, som nesten ikke er i bruk av biler til Castro del Rio, en by berømt for sin gode olivenolje og møbler laget av oliventrær. I Espejo bor dere på Haciande Minerva.

 • Dag 5: Espejo – Cordoba 47km

  Etter frokost sykler dere på veier nesten uten trafikk. Men noe klatring (totalt 530m) for å komme til Cordobas romerske bro. Videre herfra til hotellet. Besøk gjerne Cordobas fantastiske moske (La Mesquita) fra Kalifattida og nyt en spasertur i det gamle jødiske kvartalet.

 • Dag 6: Cordoba – Ecija, 59km

  På sykkel ut fra Cordoba mot Ecija. Byen er en vakker liten by, også kalt «Byen med de mange tårn». De er erklært historisk, med bakhager som imponerer deg, kirker og mueeer. Man kan si at Ecija er som et stort og åpent museum.

 • Dag 7: Ecija – Marchena, 49km

  Lettsyklet terreng til Marchena omgitt av kornåkre og olivenlunder. Marchena er en sjarmerende landsby med restaurerte portåpninger, som f.eks. Puerta de Moron. Denne porten med sitt Almohad tårn er fra første halvdel av det 13. århundre. Nå finner dere turistinformasjonen her.

 • Dag 8: Sevilla

  Avreise fra Marchena eller forlengelse av oppholdet i f.eks. Sevilla. Sevilla er kun 45 min unna med tog. Eventuelt ta toget til Malaga. ( 2 timer)