Skip to main content

Piemonte på egen hånd

Fulltekstsøk

Fly og transport

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:
Vi anbefaler fly til Milano (MXP), eventuelt til Bergamo (BGY). Nærmeste flyplass er Turin (TRN).
Sjekk bl.a. SAS, Norwegian, Lufthansa, KLM, Ryan Air.
Oliven Reiser tilbyr å booke din flyreise fra kr 4 900, -. Vi tar forbehold om ledige billetter.

TRANSPORT:

Fra Milano går det buss/tog til Asti..
Privat transfer fra flyplassen til hotellet (ca 1, 30 time) kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Priser

Prisen for turen Kr 11 500,- per person fra 2 personer

Reis 09.07-15.07.2022 og få turen til kun kr 8800,- pr person i dobbeltrom! Kun på denne datoen!  Da er vår gode samarbeidspartner Fransesco her for å ta dere i mot. 

 

Prisen inkluderer:

 • 6 netter på hotell med frokost
 • Sykler med utstyr
 • Rutebeskrivelse på engelsk og kart
 • En GPS pr gruppe, muligheter for å få lastet ned GPS filer på mobilen
 • Bagasjetransport mellom hoteller
 • Telefonassistanse
 • Velkomstmøte

 

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer t/ f flyplass
 • Lunsjer
 • Middager

Ankomstdag: Valgfri

 

Kr 2 500,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en kupert rute

Disse rutene er litt mer kuperte, så her burde man være i god form for å få en god opplevelse. 

Dagsprogram

 • Her finner du Barolo, Barbaresco og Barbera, som mange mener er Italias beste rødviner. Dette suppleres med et kjøkken for de lange måltider med mat laget av kokker som kan faget fra grunnen av sammen med svært hyggelige besøk hos lokale vinbønder. En sykkelreise som anbefales!

 • Dag 1: Asti

  Ankomst
  Byen (75 000 innbyggere)er rolig og vakker med sine middelaldertårn og kirker. Gode muligheter for shopping.

 • Dag 2: Asti-Berta-Nizza Monferrato-Calamandrana 52 km

  En enkel sykkeldag ut i lavlandet mellom elvene Tanaro og Bormida. Vi er i den delen av Monferrato-området hvor Spumante-vinene er verdensberømte. Vinmarkene er mindre kupert enn Langhe- og Roeroåsen hvor turen avsluttes. Et besøk i et av Italias mest famøse grappadestillerier, Berta anbefales. Videre til Nizza Monferrato for stopp. Her finner du et historisk sentrum og et godt utvalg av barer og butikker. Kort vei til hotellet i Calamandrana.

 • Dag 3: Calamandrana-Costigliole-Neive-Barbaresco-Alba 58 km

  Vestover gjennom Canelli, området og byen er viden kjent for sin Asti Spumante. Her har de største vinhusene bygd underjordiske katedraler for lagring og fermentering av boblevinen som eksporteres til de fleste kontinenter. En barstopp i lille Agliano Terme anbefales. Videre i grenselandet mot Langhe til mer kjente strøk. Vi sykler i et av Italias vakreste vinområder. Stopp gjerne på en vingård i Barbaresco. Så gjennom Neive og derfra går det nedover til den sjarmerende byen, Alba. Her holdes både trøffel- og vinfestivaler. Kvelden kan brukes bl.a. til å prøve et trøffelmåltid her. Eventuelt å finne din Barbera-vin.

 • Dag 4: Alba-Lequio Berrio -Barolo 43 km.

  Det går oppover i spektakulært landskap. Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam, og minner oss på århundrelang rivalisering. Her er vi inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg. Etter korte besøk i noen av dem, kan dere ta lunsj i Lequio Berra, før dere setter kursen mot Barolo by.
  Her bor dere på hotellet til vinfamilien Brezza de neste to nettene. Vinsmaking i familiens vinkjeller, Cantina Brezza, og tradisjonsmat i den 130 år gamle familie-restauranten er å anbefale.

 • Dag 5: Barolo-Montforte-Doglian- Lamorra-Barolo KM 42

  Dere sykler rett inn i Barolo-riket, dvs. Nebbiolo-drua og de 11 små områdene i Langhe-kjeden som er berettiget navnet Barolo-vin. Ta enn liten pause i Monforte d’Alba, en hyggelig historisk terrasseby. På åskantene til Serralunga er utsikten til de andre Barolo-kommunene og alpene formidabel, rett og slett! Videre ned et par hundre høydemeter tilbake til Barolo.

 • Dag 6: Barolo-Alba-Govone-Antignano-Asti 49 km.

  En lettsyklet fem-milsdag gjennom provinsene Cuneo og Asti. Etter 15 km krysser dere elva Tanaro i Alba og følger den til Asti. På sin vei mot Po utgjør den skille mellom vinområdene Langhe og Roero. Vi holder oss i det sistnevnte fram til hotellet. Dette er mye områder for Arneis-druer og hvitvin, sammen med aprikos- og ferskenproduksjon. I vesle Govone, med sitt lille vakre sentrum kan det passe med lunsj. Noen småbakker opp til Antignano før flatt inn til Asti for shopping, bymiddag og overnatting.

 • Dag 7: Asti

  Avreise
  Vi anbefaler å forlenge oppholdet med en dag i Ast og/eller i Barolo. Turen kan også forlenges med en ekstra sykkeldag.
  Ta kontakt for forslag og tilbud.

Kart

Kontakt oss