Dette er det autentiske England. Fra sykkelsetet opplever du filmverdenens kulisser, alt fra Harry Potter til Downton Abbey. Og du sykler på historisk grunn, i sporene av Romerrikets gamle storhet.

For egen maskin triller du fra kunnskapens Oxford til varme kilder i Bath, og i mellom er det fylt med en engelsk konfekt av opplevelser. Hver dag med korte sykkelavstander til gode lunsjsteder og andre duggfriske fristelser.

“Roman Villa” var imponerende. Hotellene og de anbefalte spisestedene er egentlig severdigheter i seg selv.

Dag 1: Oxford

Ved ankomst hotellet nær Oxford, vil all nødvendig informasjon for sykkelturen gis. Velkomstdrikke og middag nytes på den lokale puben «Rose & Crown».

Dag 2: Oxford – Burford 42km

Ut på sykkel for å utforske Oxfords spennende historie og lete opp dens skjulte perler, besøke universitetsbygninger og beundre utsikten over byens mange spir. Så ut av byen langs rolige kanalveier, gjennom landsbyer datert tilbake til saksisk tid. Lunsj ved et av de mange vertshus underveis. Videre langs fredelige veier inn i Cotswolds for overnatting i Burford; en av Englands vakreste middelalderbyer.

Dag 3: Burford – Bibury 37km

Reisen fortsetter i Cotswolds, via idylliske og godt bevarte landsbyer, med kurs for Northleach; grunnlagt så tidlig som i første århundre. Northleach var en gang en summende handelsby, viden kjent i Europa som hovedsete for Cotswolds ullhandel. Lunsj her og anledning til å besiktige byen. Videre langs bedagelige landeveier mot Chedworth Roman Villa; en arkitektonisk skatt og blant de største romerske ruiner i Storbritannia. Du avslutter dagen rullende langs elven Coln til Bibury for overnatting.

Dag 4: Bibury – Tetbury 40km

Dypere inn i distriktet, gjennom pittoreske landsbyer til livligere Cirencester; den største byen i Cotswolds. Tre viktige romerske veier møttes her og byen hadde et forum, en basilika og et amfiteater. Sistnevnte ligger i dag i utkanten av byen og har vært gjenstand for utgravinger på 1800-tallet og 1960-tallet. Ull, veving og handel med ullstoffer har, sannsynligvis siden romersk tid, vært kilden til byens rikdom. Lunsj her før veien går videre i fredfullt landskap til Tetbury og overnatting her. Tetbury er kjent for sitt store og mangfoldige utvalg av spesialbutikker, mange er høyt verdsatt og priset for sin kvalitet og personlige service.

Dag 5: Tetbury – Corsham 46km

En sykkeldag for utforsking av byer og landsbyer i distriktene Gloucestershire og Wiltshire, aldri langt unna den romerske veien «The Fosse Way» (strekker seg fra Lincoln til Bath). Veien utgjør grensen til den gamle saksiske landsbyen Norton, dagens lunsjstopp. Turen fortsetter mot Corsham og underveis vil du oppleve noen av de sjeldne og bortgjemte perlene denne delen av landet kan by på. I

Dag 6: Corsham – Bath 42km

Fra Corsham er det kort sykkelavstand til den autentiske landsbyen Lacock, kjent som kulisse fra en rekke TV-produksjoner og storfilmer; «Downton Abbey», «Stolthet og fordommer» og «Harry Potter» – for å nevne noen. Flere valgmuligheter for lunsj i området.

Videre i sjarmerende omgivelser til den herlige byen Bradford-upon-Avon. Her kan du ta deg god tid til shopping i det store utvalget butikker. Deretter følger du kanalen videre, kanskje med et stopp eller flere, ved et av de mange vannhull langs vannveien, før ankomst Bath og overnatting.

Dag 7: Bath

En dag til fots i denne aristokratiske byen. Her kan vi anbefale å nyte byens rike historie og kanskje ta et bad i en av byens naturlige varmekilder, oppdaget av kelterne og romerne for mer enn 2000 år siden. Ellers i vakre Bath er det hyggelig å rusle rundt i parker, gågater, langs elven eller i butikker.

Dag 8: Bath

Hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 12 300,- per person fra 2 personer

Kr 3 900,- i enkeltromstillegg

Kr 1500,- leie av elsykkel

Guidet halvdagsbesøk til Stonehenge kan bookes.  Kr 700.- pr person.

 • 7 overnattinger med frokost på sjarmerende små hoteller og vertshus
 • Velkomstdrink
 • Sykkel med utstyr
 • Telefonassistanse
 • Bagasjetransport
 • Mappe med detaljert kart, rutebeskrivelse på engelsk og lappesaker

Ikke inkludert

 • Flyreisen tur/retur
 • Transfer til og fra flyplassen.
 • Sykkelhjelm
 • Middag
 • Lunsj

Moderat løype

Fly fra Norge:

Norwegian flyr til Gatwick fra Gardermoen, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Ryan Air flyr til Stansted fra Torp og Haugesund.

Transport fra flyplasser i London til Oxford