Puglia, lengst sørøst på den italienske “støvel”, sykler du i en spennende mosaikk av Middelhavets historie, arkitektur, kultur og tradisjoner.

Langs havet og i byer som blant annet Ostuni, Gallipolli og Lecce, vil du oppdage resultatene av Puglias strategiske beliggenhet; nemlig den fruktbare jorden som gir smakfulle gleder ved matbordet og i glassene.

Pakk badebuksa lett tilgjengelig i sykkelveska!

Dag 1: Alberobello

Alberobello ligger i et enestående arkitektonisk, UNESCO-beskyttet område. De sylindriske, hvitvaskede trulli med sine grå, steinbelagte og konformede tak er fortsatt noe av et lokalt mysterium.

Dag 2: Alberobello – Locorontodo – Martina Franca – Ostuni 59km.

I dag drar dere først mot vest, siden sydøst mot Adriaterhavskysten og langs landeveier omgitt av stolte, gamle oliventrær. Terrenget er enkelt med noen få bakker, særlig på slutten av dagen. Dere kan stoppe i Locorontodo for lunsj og gi dere tid til å se den lille vakre byen. Så mot middelalderbyen Ostuni; beliggende på tre åstopper og svært vakker på kveldstid når middelalderborgene lyses opp. Med sine smale brosteinsbelagte gater og bratte trapper opp mot den eldste bydelen på toppen av åskammen, minner denne mer om en arabisk by. Overnatting på hotell Ostuni Palace.

Dag 3: Ostuni – S. Michele Salentino – Oria – Manduria – Avetrana 56 flate km.

Dere begir dere ut på landsbygda igjen og kommer først til S. Michele Salentino. Videre til vesle Oria med sitt middelalderslott fra 1227 som dominerer stedet. Så mot Manduria og deretter til hotellet i Avetrana.

Dag 4: Avetrana – Porto Cesareo – S.Caterina – Gallipoli 58 km.

Sykkelruta går i dag ut mot det Joniske hav og Tarantobukta, gjennom småbyer som Porto Cesario, Torre St. Isidoro og Santa Caterina. Ta en stopp ved et av tårna langs kysten, som alle representerte en rekke av flere forsvarsverk mot tyrkisk invasjonsfare. I Porto Cesario kan dere f.eks spise pizzalunsj på den lokale pizzeriaen «Da Tonino». Derfra langs kystveien retning Gallipoli. Dere har tid til en barstopp i Santa Catarina og en dukkert hvis ønskelig. Gallipoli med den idylliske gamlebyen, i virkeligheten ei øy tilknyttet fastlandet med bro, ble opprinnelig grunnlagt av grekerne og kalt «Kali-polis» (Den vakre byen). En spasertur i byen anbefales!

Dag 5: Gallipoli – Torre S. Giovanni – Santa Maria di Leuca 53 km.

I dag skal dere ned til Santa Maria di Leuca, hvor grensa mellom det Joniske hav og Adriaterhavet går. Det sykles på asfalt langs havet og gjennom flere små landsbyer. I nærheten av Torre San Giovanni er det mulighet for bading og avslapping. Like før dere ankommer Italias absolutte sydspiss, svinger dere opp i åsen for bedre utsikt over havet. Deretter ned til havet og byen Leuca, beliggende i ly mellom to odder.

Dag 6: Santa Maria di Leuca – Marina di Tricase – S. Cesarea – Otranto 52 km.

Langs Adriaterhavet, på kystveier langs den ugjestmilde, men dramatisk vakre klippekysten. Sykkeldagen byr på enkelte bakker og svært behagelig utsikt. Stopp gjerne i vesle Tricase Porto for forfriskninger. Så mot Torre Miggiano og bademuligheter i Porto Miggiano. På denne strekningen er du virkelig fjernt fra det turistifiserte Italia, og i noen av landsbyene her snakkes det fortsatt gresk. Videre gjennom Cesare Terme; byen er kjent for sitt kildevann som springer ut av klippeveggen og rett i havet, og ligger bare åtte mil fra Albania og ti mil fra Korfu. Etterhvert når dere Otranto, grunnlagt i antikken. Byen er Italias østligste punkt og har en historie preget av tyrkernes totale nedslakting av befolkningen i 1480. Levninger ligger for eksempel utstilt i byens romerske katedral. Katedralen er for øvrig også kjent for å ha Sør-Italias vakreste gulvmosaikk, datert år 1160.

Dag 7: Otranto – Torre Dell’Orso – S. Foca – Acaia – Lecce 48 km.

Langs kysten opp mot Lecce. Etter ca 10 km er det mulighet for strandstopp og morgenbad. Videre mot Foca, også her byr bademulighetene seg fram. Deretter ukas siste etappe inn til Lecce. Sving gjerne innom gamlebyen for å orientere dere litt. Lecce er en av Puglias mest populære byer, den omtales gjerne som Sør-Italias Firenze og er barokkbyen i Italia. Dere bor på Hotel President inne i bykjernen.

Dag 8: Lecce

Avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 10 800,- per person fra 2 personer

Kr 9 900,- per person fra 4 personer

Kr 900,- i høysesong tillegg fra 01.08-22.08

Kr 1 700,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

 

Ankomstdag: Valgfri

 • Velkomstmøte
 • 7 overnattinger på gode mellomklassehotell med frokost
 • Bagasjetransport
 • Sykkel, 21-27 gir med sideveske.
 • Rutebeskrivelse med info om severdigheter/mulige besøk på engelsk
 • 1 GPS og Km teller pr gruppe
 • Gratis app med gps
 • 24 timers telefonassistanse

 

Ikke inkludert

 • Transfer fra/til flyplass
 • Hjelm
 • Fly

Transfer max 8 pers

Bari-Alberobello kr 1 400,-

Lecce-Bari kr 2 400,-

4 enkle sykkeldager og 2 moderate dager.

I høysesong juli, august og begynnelsen av september kan det være mye trafikk på veiene. I Sør-Italia er det lite sykkelstier, så her sykler man mest på vanlige veier.

Fra Bari flyplass: Flybuss til Bari jernbanestasjon, derfra direkte lokaltog FSE(Ferrovie Sud Est) til Alberobello. Ca 1.5 time gjennom olivenlunder, landlig landskap og trulliområder.

Fra Brindisi flyplass: Lokal buss fra flyplassen til Brindisi jernbane og tog derfra til Alberobello. Ca 2 timer med 2 togbytter i henholdsvis Francavilla Fontana og Martina Franca.

NB! Om dere ankommer på en søndag kan det være litt færre togavganger, så sjekk dette før dere reiser.

(Se www.trenitalia.it, tog Lecce-Bari/Brindisi):

Fra Lecce til Bari: Første tog ca 06.00. Deretter regelmessige avganger, reisetid: 1.20 time.

Fra Lecce til Brindisi(samme avgangstider som til Bari), reisetid ca 20 min.

Privat transfer kan arrangeres på forespørsel.

Flymuligheter
 • Air Baltic flyr fra Oslo via Riga til Bari.
 • SAS eller Norwegian direkte til Roma, deretter Roma –Bari/Brindisi med Ryan Air eller Alitalia.
 • Ryan Air til Bergamo + Ryan Air fra Bergamo til Bari

Ryan Air og spesielt Alitalia har mange daglige avganger fra Roma til Bari/Brindisi.