Dette er den grønne kysten–et Spania du ved første øyekast kanskje vil forveksle med Irland! Ja, for så grønt, frodig og vakkert er det her.

Denne delen av Spania er mindre kjent, men byr på juveler av havfriske og jomfruelige sandstrender, fiskerlandsbyer og historiske steder. I en helt annen klimasone enn middelhavskysten, likevel varmt og godt om sommeren.

Dag 1: Santander

Individuell ankomst til Santander. Den nordre delen av byen er omgitt av strender og havner, mens vi i den sørlige delen finner det gamle sentrum og ennå litt lenger sør, de grønne fjellene. Byen er hovedstad i regionen som byr på en rik kultur og historie.

Dag 2: Santander­-Santillana del Mar, 52km

Utdeling av sykler og utstyr. På sykkel til den lille vakre middelalderbyen Santillana med perfekt bevarte brosteinsgater og steinhus. I nærheten finner dere hulene i Altamira, kjent for sine hulemalerier. Hulene er på UNESCO’s Verdensarvliste.

Dag 3: Santallina del Mar-San Vicente de la Barquera, 32km

Turen går vestover langs sjøen, stopp gjerne for kaffe i den herlige byen Comillas. Byens gamle universitet og palass er verdt et besøk. Palasset er designet av Gaudi. Dagen ender opp i fiskerlandsbyen San Vicente de la Barquera. Velg gjerne fisk fra menyen i dag.

Dag 4: San Vicente de la Barquera-Llanes, 48km

De eviglange sandstrendene fortsetter vestover og vi forlater Cantabria før vi ankommer Asturias. Dagen avsluttes i Llanes, fiskerlandsby med yrende liv i havna, flotte monumenter. En by rik på gamle fiskertradisjoner.

Dag 5: Llanes-Ribadesella, 36km

Gjennom late små landsbyer langs sjøen til Ribadesella. Også her finnes forhistoriske huler (Tito Bustillo) med malerier, datert hele 29000 år tilbake i tid.

Dag 6: Ribadesella-Villaviciosa, 46km

Deilig landskap, historie og lokale mattradisjoner som sjømat og ost. Gjennom våtmarksområder med store bestander av ulike fuglearter på vei til Villaviciosa.

Dag 7: Villaviciosa-Gijon, 43km

Siste sykkeldag langs kysten med flere muligheter for en svømmetur fra en urørt sandstrand før dere når Gijon. Den største byen i Asturias. Dette er en mer pulserende by full av sjarme og kultur.

Dag 8: Hjemreise

Frokost og hjemreise. Eventuelt forlenge oppholdet i Gijon eller Santander.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 9 500,- per person fra 2 personer
Kr 1 600,- i enkeltromstillegg
Kr 1 600,- høysesongstillegg juli og august

Kr 1 500,- leie av elsykkel

Kr 1 700,- halvpensjon

  • 7 overnattinger på sjarmerende små hoteller m/frokost
  • Bagasjetransport
  • Sykkel med utstyr
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Telefonassistanse

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer

Ekstra netter i Santander eller Gijon på forespørsel.

Moderat til kupert løype.

Dere kan fly til Bilbao eller Santander. Bilbao har flest internasjonale flyvninger.

Hvis dere flyr til Bilbao er det enkelt å ta buss videre til Santander. Alsa tilbyr avganger ca hver time. Turen tar ca. 1 time og 30 minutter.

Turen ender i Gijon. Nærmeste flyplass her er Aeropuerto de Asturias, ca 45 minutter med buss. Fra Gijon går det fly til London, Paris, Madrid og Barcelona. Om dere ønsker å fly tilbake fra Santander eller Bilbao går det buss regelmessig fra Gijon. Varighet ca. 3 timer.