På sykkelstier til idylliske områder rundt Gardasjøen med sin romerske arv, vintradisjoner, sitronlunder og gamle byer, det hele krydres med mye gode mat og vinsmaking.

I området produseres annerkjente viner som Bardolino, Soave og Valpolicella og Amarone. Tre netter på ærverdige Relais Corte Cavalli i utkanten av Peschiera; en vakker restaurert gård med stor hage og basseng innrammet av vinmarker. 

Guidet sykkelturer med flotte ruter særlig dag 2 med sykling langs Gardasjøen, idyllisk!

Dag 1: Peschiera del Garda

Transfer til hotellet ved Gardasjøen . Middag og overnatting på Hotel Relais Corte Cavalli.

Dag 2: Peschiera del Garda – Lazise – Bardolino – Peschiera 35 km

Etter frokost følger vi sykkelstien langs innsjøen nordover mot vakre Lazise. Muligheter for bading. I Lazise er det barstopp ved bryggekanten og en liten vandring innenfor de gamle bymurene. Vi fortsetter langs vannet til Bardolino, ikke minst kjent for sin vin. Derfra en liten stigning opp på åsryggen over Gardasjøen. Etter lunsj blir det vinsmaking  på Cesari. Derfra langs høydedraget over Gardasjøen til hotellet. Middag på restaurant i Peschiera om kvelden. Transfer tilbake til hotellet etter middag (ca. 3 km)

Dag 3: Peschiera del Garda- Sirmione – Desenzano – Peschiera 35 km

Dagens sykkeltur går ut på landet, vestover gjennom landskap dekket med vinranker, oliven og sitrontrær mot Sirmione. En blanding av sykkelstier, fortau og vanlig vei for å nå denne landtungen. Med noe trafikk. Sirmione er en av områdets mest idylliske og historisk interessante byer. Her tar vi en liten runde i den stemningsfulle byen med små gater, torgplasser og palasser, syklene parkeres utenfor bymuren. På toppen av landtungen (15 min hurtig gange) ligger et enestående romersk monument; restene av dikteren og rikmannssønnen Catullos enorme villa fra år 100. Videre vestover mot Desenzano hvor vi spiser lunsj.  Så til et interessant og behagelig besøk på gammel tradisjonsrik olivengård, Montecroce, her får vi et innblikk i hele innhøstings- og produksjons-prosessen. Mulig med vinsmaking på Cantina Olivini (ikke inkludert). Gode overraskelser hva gjelder smak og kvalitet. Deretter fortsetter vi tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Dag 4: Peschiera del Garda

Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen for hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 9 500,- per person i dobbeltrom fra 6 personer

Kr 8 900,- per person i dobbeltrom fra 8 personer

Kr 1 400,- i enkeltromstillegg

Høysesongtillegg i juli og august kr 500,- pr person.

  • Transfer til/fra flyplassen i Verona ca. 30min unna.
  • 3 overnattinger med frokost
  • 3 middager
  • 2 Lunsjer
  • Vin og vann til alle inkluderte måltider (1/2 flaske vin pr person)
  • Vinsmaking på Cesari
  • Oljesmaking på Montecroce
  • Sykler m/utstyr
  • 1 syklende Olivenguide

Ikke inkludert

  • Flyreisen

To enkle, flotte sykkeldage.