Skip to main content

Toscana kyst

Regionen Toscana er like mangfoldig som den er sjarmerende. Langs Toscanas nesten 400 km lange kystlinje finner du milelange strender, og innenfor ligger den fruktbare landsbygda med snorrette vinranker og kneisende sypresser.

Fulltekstsøk

Transport og fly

FLY:

På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Roma (FCO). Nærmeste flyplass for retur er Pisa (PSA).
Oliven Reiser tilbyr å booke din flybillett fra kr 4 900,-.

OPPMØTE:

Transport fra/til flyplassen er inkludert om dere møter opp til oppgitt avreisetidspunkt.
Ellers er oppmøte på første hotell.

Priser

Prisen for turen fra kr 19 900,-

 

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på  hotell/agriturismo m/frokost
 • 6 middager med vin/vann
 • 5 pikniker/lunsjer med vin/vann
 • 1 vingårdslunsj vin/vann
 • 1 vinsmaking
 • Togbillett Livorno-Pisa
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Syklende guider
 • Sykkel med hjelm og sideveske

 

Enkeltromstillegg kr 3 000,-

Elsykkel kr 1500,-

Dagsprogram

 • Langs rolige sykkelveier kombineres deilig havbris med spennende avstikkere til små idylliske middelalderbyer. Turen avsluttes i kunstbyen Lucca.

 • Dag 1: Capalbio

  Idylliske Capalbio, den lille, eksklusive middelalderbyen med yrende uteliv i helgene og flott utsikt mot Middelhavet.

 • Dag 2: Capalbio – Orbetello 46 km (høydemeter totalt: 471)

  I dag begynner vi å sykle! Snart ruller vi ned med panoramautsikt til den lange sletta ved havet, som kalles Maremma. Litt lenger nord kommer åsene helt ut til kysten igjen. Dette er ferieområdet for de velsituerte. Monte Argentario, sølvfjellet, ligger der som en slumrende kjempe helt ute i havet, tjoret til fastlandet bare med tre lange landtunger. Men først skal vi over den lille Ansedonia-åsen, med millionærvillaer og en gammel romerby i panoramaposisjon på toppen. Piknik ved enden av Feniglia, en av de tre landtungene, dit vi sykler bilfritt gjennom en lang pinjeskog og hvor vi får tid til et bad på den endeløse stranden. Kaffestopp i den fasjonable yachthavnen Port’Ercole, som er med i klubben av Italias hundre mest pittoreske småbyer. En liten sving ut på utsiden av den storslåtte halvøya, før vi setter kursen mot Orbetello, byen midt ute i lagunen. Her blir det middag på restaurant og overnatting på hotell i sentrum av gamlebyen.

 • Dag 3: Orbetello – Grosseto 55 km (høydemeter totalt: 426)

  Så deilig å våkne her i Orbetello, med den blikkstille lagunen, havet i det fjerne og det ruvende Monte Argentario i vest! I dag tar vi først sykkelstien inn til fastlandet igjen. Flott landsbygd med lange linjer. Oliven og vin på rekke og rad. Vi følger først en liten grusvei som ligger litt opp fra sletta med fin utsikt. Slik kommer vi klar av hovedveien, og kan fortsette på små, asfalterte gårdsveier. Snart bærer det litt oppover og vi kommer gjennom et nydelig åslandskap med variert jordbruk og nydelige vinmarker. Her har vi funnet en liten, hyggelig Agriturismo, der fruen i huset, Moira, ikke vet det beste hun skal gjøre for oss. Først et bad i bassenget med husets hvitvin på bassengkanten. Så en deilig og sunn lunsj med kortreist, biologisk mat i mange variasjoner. Etter lunsj må vi litt høyere opp til et fint utsiktspunkt, før vi kan ta fatt på de lange, slakke nedoverbakkene i naturskjønne omgivelser som fører oss inn til provinshovedstaden i Syd-Toscana. Grosseto som den heter, er nærmest bilfri i den karakteristiske gamlebyen innenfor sine mektige festningsverk. Her er det ingen turistfeller og man kan trygt velge den restauranten man vil denne kvelden hvor middagen er på egenhånd.

 • Dag 4: Grosseto – Follonica 60 km (høydemeter totalt: 374)

  Kjempefin bilfri sykkelvei ut fra Grosseto. Deretter rolige veier langt ute på landsbygda. Barstopp med øl eller kaffe, før vi følger de frodige åsene ut mot havet igjen. Her klamrer den lille fiskerhavnen Castiglione della Pescaia seg til fjellsiden under et svært fort. Deretter på sykkelsti gjennom pinjeskogen og videre på god vei gjennom skogkledte åser. Så opp i skogen langs gamleveien som er stengt for trafikk, før vi tar av ut til havet igjen og kommer ned en bratt grusvei (hvor alle må trille sykkelen!) til den bilfrie stranda Cala Violina i en vakker bukt. Her blir det bading og piknik, før vi fortsetter på bilfri vei langs havet til moderne Follonica for middag og overnatting.

 • Dag 5: Follonica-Suvereto – San Vincenzo 55 km (høydemeter totalt: 345)

  Vi begynner dagen med å sykle nordover på Follonicas fantastiske strandpromenade. Deretter svinger vi inn i landet langs foten av åsene i en lang bue. Vi skal nemlig se en fin middelalderby til! Smake på distriktets vin i et enoteca i herlige Suvereto, knapt 90 meter opp, men med himmelvid utsikt mot havet. Spasere i trange middelaldersmug med stein i alle sjatteringer, før vi triller videre mot stasjonsbyen Venturina for mat og vinsmaking. Så er det ut til havet igjen og videre nordover langs pinjeskogene på sykkelstien mot San Vincenzo. Middag og overnatting på hotell ved havnen.

 • Dag 6: San Vincenzo – Quercianella 63 km (høydemeter totalt: 331)

  I formiddag skal vi se toscansk landsbygd på sitt aller vakreste! Helt inn til foten av åsene, med havet i venstre øyekrok. Bolgheri, knøttliten festningsby med milelang sypressallé, kjent for sin nydelige vin fra de velholdte vinmarkene som preger området. Barstopp og spasertur her, før vi triller ned til sjøen igjen på små grusveier. Piknik i pinjeskogen ved Marina di Bibbona eller på taverna ved stranden, avhengig av været. Flott tur gjennom pinjeskogen i Cecina, før vi kommer til en av de mest fasjonable strekningene på kysten. Her ligger de gamle patrisiervillaene på rekke og rad på hver sin klippe – med bølgeskvulp fra dypet. Vi installerer oss på et hotell i lille Quercianella. Middag på hotellets terrasse med solnedgang over Middelhavet.

 • Dag 7: Quercianella – Livorno – Pisa – Lucca 50 km med kort togreise (høydemeter totalt: 269)

  Kysten nordover er en malerisk klippekyst med mange fine utsiktspunkter. Vi kommer ganske snart inn på sykkelstien langs strandpromenaden i livlige Livorno. Renessansefyrstene av Medici-familien i Firenze bygget seg en ny havneby. Festningsverkene og kanalene ligger der fortsatt. I dag omkranset av svære, moderne skip, som vi kan ta i øyensyn ved en liten svipptur innom den enorme havnen. Deretter følger vi sykkelstien over de store, monumentale plassene i byen, opp til togstasjonen for å ta toget til Pisa. Her blir det lunsj på den vakre Piazza Dante. Etterpå må vi selvfølgelig unne oss en kikk på Italias aller vakreste plass, Campo dei Miracoli, med det verdensberømte skjeve tårnet. Ut gjennom bymurene, en tur over langsbygda og så kommer vi inn på sykkelveien ”Giacomo Puccini” (oppkalt etter operakomponisten som levde og virket her) langs den lille elven Serchio som flyter stille ned fra Lucca. Det er dit vi skal. Og denne siste etappen på sykkelveien langs elven er en av turens høydepunkter. Den fører oss nesten frem til de majestetiske bymurene i en av Italias best bevarte byer. Middag på restaurant il Giglio og overnatting på sjarmerende hotell midt i Luccas gamleby.

 • Dag 8: Lucca

  Avreise.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Juni 2021

20/6Toscana kyst 20.06-27.06.2021Mer enn 820 900,-Bestill

Juli 2021

5/7Toscana Kyst 05.07-12.07.2021Mer enn 820 900,-Bestill
Kontakt oss