Vandretur i hjertet av Sør-Tyrol. Langs fargerike kastanjelunder og svimlende utsikt mot Dolomittene kommer dere opp til Ritten, høydeplatået som en gang var sommerstedet til rike borgere i Bolzano.

Vinmarker og frukthager, slott og borger, setrer og fjellgårder følger deg videre gjennom et av de vakreste områdene i Sør-Tyrol. Den kjente innsjøen Kaltern er neste høydepunkt før dere ender opp i den vakre kurbyen Merano. Her smelter alpetysk og italiensk kultur sammen på hyggelig vis. 

Uforglemmelig tur i en fantastisk natur!

Dag 1: Ankomst Brixen

Den mer en 1100 år gamle byen, preget av beliggenheten mellom to elver, Eisack und Rienz, har mye å by på. Ta en spasertur rundt i den middelalderske bydelen med sine arkader, la deg fascinere av katedralen, klosteret og herregården til biskopene. Her finner du også hyggelige gågater med butikker og restauranter.

Dag 2: Brixen – Klausen, ca +625hm / -700hm    5 timer

Fra Brixen vandrer du opp Pfeffersberg. Over høydedraget passerer du små fjellgårder og i sør har du hele tiden utsikt over de mektige fjelltoppene i Dolomittene. Langs “Keschtnweg”- kastanjelunder til landsbyen Feldthurns, kjent blant turister for sine hyggelige Törggelen-måltider på høsten. Ny vin og druemost, skinke, ristete kastanjer som gir godt humør. Etter et besøk på Kloster Säben går vandringen ned til byen Klausen. Her finner du mange gjestehus i byens trange gater og smug. På hotellet samles dere til et informasjonsmøte om turen.

Dag 3: Klausen – Ritten – Bolzano, ca +675hm / -275hm  6 timer

Dagen starter med privat transfer til Barbian. Herfra går turen opp på Ritten, et høydeplatå ovenfor Eisackdalen med enorm utsikt over Dolomittene. De små landsbyene, Klobenstein og Oberbozen, var kjent som sommerresidens for rike borgere av Bolzano. Herfra kan du ta den historiske jernbanen og taubanen ned til Bolzano på ettermiddagen.  Ingen andre steder er den italienske og sørtirolske kulturen så nær hverandre som her.  Provinshovedstaden Bolzano har en gammel bykjerne med brosteinsgater og smale smug, livlig markedsplass og hyggelige restauranter.

I Bolzano finner dere et oppsiktsvekkende museum om Ötzi, den over 5000 år gamle mumifiserte «ismannen» som ble funnet i Ötztal-Alpene. Oppdagelsen av Ötzi har gitt en unik innsikt i kobbertidens teknologi, håndverk, materialkunnskap, ferdigheter og «mote». Alt han hadde på og med seg blir vist på museet.

Dag 4: Bolzano – Kaltern, ca 550hm / -350hm     ca 6-7 timer

I dag vandrer dere gjennom den kjente vinregionen ved innsjøen Kaltern. Her er det ikke bare vingårdene som imponerer, men også tallrike slott, kirker og fjellgårder.

Dag 5: Kaltern – Tramin – Kaltern, ca 500hm / -500hm   6-7 timer

Du følger den Sørtyrolske vinveien i fascinerende landskap. Besøk gjerne en av de mange vingårdene som du vandrer forbi og nyt utsikten fra landsbyen Altenburg utover hele vinregionen. Det er mulig å korte ned turen med buss tilbake.

Dag 6: Kaltern – Lana – Merano, ca 325hm / 325hm ca 6-7 timer

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til Lana. Her starter den kjente «Marlinger Waal» veien. Opprinnelig 250 år gamle vanningskanaler og i tillegg ble det laget en smal sti langs kanalene for tilsyn og vedlikehold. I dag er disse stiene kjente turstier som snor seg gjennom vinmarker og frukthager. Ruten fortsetter nedenfor «Schloss Tirol» og på «Tappeiner Weg» mot Merano. Denne veien er kjent som en av de vakreste turveier i Europa og byr på en blanding av alpin- og middelhavsvegetasjon kombinert med en eventyrlig panoramautsikt. Turen avsluttes i den keiserlige kurbyen Merano, kjent for sitt milde klima og 300 soldager i året. Her kan du rusle rundt i de mange velholdte parker med både palmer og sypresser samtidig som du skuer de snøkledde fjelltoppene.

Dag 7: Avreise

Individuell avreise.

Høydepunkter og severdigheter underveis
 • Byen Brixen
 • Kloster Säben ligger på en bratt fjellklippe rett ovenfor Klausen
 • Typiske sørtyrolske fjellgårder
 • Høyplatået Ritten
 • Innsjøen Kaltern
 • Provinshovedstad Bolzano med sin middelalderbebyggelse og omgitt av høye fjell
 • Messners fjellmuseum i Castel Firmian
 • Frukthager og vingårder langs vinveien
 • Den vakre Tappeiner veien og Slott Tirol
 • Kurbyen Merano med sin middelhavsstemning

Forslag til forlengelse av oppholdet:

Schloss Trautmannsdorff med sin botaniske hage

Ta en gondolbane opp på 2000 moh for en fottur med svimlende utsikt og hyggelig fjellhytter med god mat.

Meran er verdt et besøk. Det er en fryd å vandre gjennom de smale gatene med små butikker og restauranter. Gode shoppingmuligheter. www.merano-suedtirol.it/en/merano/artikel/shops-in-merano-1406

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 8 800,- pr person

Kr 1 700,- i enkeltromstillegg

 

 • 6 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • Personlig turinformasjon i Klausen, dag 2
 • Bagasjetransport
 • Billetter til transfer som i program
 • Kart og detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • 24 timers servicetelefon

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Turistskatt

Ankomstdag: Søndag.

Fra 5 pers. valgfri ankomstdag

Spør gjerne om tilbud på ekstra overnatting i Brixen eller i Meran.

Enkel løype.

Fly og ankomst
 1. Direkte fly til Verona med Norwegian. Tog til Brixen (1,5 time)
 2. Fly til Innsbruck Gode muligheter med buss/tog til Brixen. Buss www.altoadigebus.com direkte fra flyplassen til Brixen 2 ganger daglig – 1,21 time. Tog til Brixen – 1,30 timer fra Innsbruck HBH (hver tredje time)
 1. Direkte fly til München flere ganger om dagen. Flere muligheter med tog/buss til Brixen. Buss www.altoadigebus.comdirekte fra flyplassen til Brixen flere ganger per dag – ca 3,40 timer. Tog (bahn.de) fra flyplassen i München til Brixen  ca 4 timer (lokaltog inn til sentralstasjonen i München – 40 min, tog til Brixen – 3,17 timer (4 ganger daglig).

 

Avreise

Buss www.altoadigebus.com fra Meran og direkte til flyplassen i Innsbruck 3 timer /München 4,55 timer flere ganger per dag

Tog: Meran – Bolzano 40 min, tog til Innsbruck (2 timer), tog til Verona (1,5 timer) tog til München (4 timer)