Utgangspunktet for  sykkelturen er «la Serenissima», der Venezia troner ved Adriaterhavet. Friuli-Venezia Giulia regionen byr på steder med særegen sjarm. Middelalderske festningsbyer, romerske arkeologiske utgravninger, typiske italienske piazzaer og byggverk.

På den ene siden strekker Adriaterhavet seg dovent, mens De Juliske Alpene ruver majestetisk mot nord. Turen avsluttes nedover den vakre kroatiske halvøya Istria via en snartur innom Slovenia.

Spennende og variert reiserute, valgte de lengste sykkelrutene med flotte opplevelser.

Dag 1: Ankomst Venezia/Mestre

Ankomst hotellet på fastlandet Mestre. «La Serenissima» med alle sine flotte bygninger inviterer til et inngående besøk. Både hotellet og byen Venezia er lett tilgjengelig med buss og tog.

Dag 2: Venezia/Mestre – Jesolo/Caorle, ca 35 km eller ca 80 km, avhengig av valgt rute

Denne dagen har du to muligheter; enten sykler du langs demningen og lagunen inn til Venezia eller du kan sykle gjennom uberørt natur langs elven Sile for å nå Jesolo.

De første kilometerne fra hotellet inn til Venezia på sykkel. Så ferge over til Punta Sabbioni (fergebillett ikke inkludert). På de endeløse strendene ved Litorale di Cavallino, en landtunge nord på lagunen, omgis du av tallrike fiskebåter og suvenirboder. Før du forlater Venezia gjennom «bakdøra», kan du sykle ut til fyret på den ytterste enden av øya for et siste utsyn over lagunen, byen og  øyene rundt. På vei til Jesolo anledning til en forfriskende dukkert.

Skulle du velge den lengre ruta gjennom vakker og uberørt natur, sykler du langs elven Sile. Her flyter vannet stille, derav navnet avledet fra det latinske ordet «silet» som betyr «tie». Du passerer ruinene av Torre Caligo; et tårn fra middelalderen som ligger i nærheten av kanalen «Caligo», og kommer deretter ut til kystbyen Jesolo. Overnatting i Jesolo eller Caorle.

Dag 3: Jesolo/Caorle – Concordia Sagittaria/Portogruaro, ca 30-35 km

Løypa går først langs kysten, og etter å ha passert de siste rorbuene ankommer du Caorle, en herlig, liten badeby med et historisk senter. Her forlater du havet for en stund med Slovenias Julian-alper ruvende i horisonten. Opp i vakkert innland på rolige veier og dyrket landskap.
Fra tiden under det venetianske riket ble Portogruaro oppfattet som en svært viktig by i «La Serenissima». Selv i dag er det innbyggere i Portogruaro som ser byen sin som den mest venetianske. Du vil selv oppdage hvorfor når du ser utsmykkingen av de praktfulle bygningene, broene og torgene. Overnatting i Concordia Sagittaria eller i Portogruaro.

Dag 4: Concordia Sagittaria/Portoguaro – Grado /Aquileia,  ca 65 km + ferje eller 45 km + tog og ferje

I tillegg til strendene langs Adriaterhavet, vil dagens etappe by på mange oppdagelser; ruinene av tidligere romerske byer, gamle kirker og øde landskap langs lagunen. Besøk i  lille Aquileia, en gang en stor og rik by i Romerriket. På UNESCOs liste over verdens kutur- og naturarv. Utgravningene av den romerske byen som kan ses i friluftsområdet og i to museer. Grado med sitt middelaldersentrum, ligger på en øy forbundet med fastlandet ytterst på Laguna di Grado.

Ferje fra Marano Lagunare til nær Aquileia er innkludert. For å korte turen enda litt, kan du først ta tog fra Portogruaro til Latisana.

Dag 5: Grado /Aquileia – Trieste, ca 80 km eller 40 km + tog Monfalcone-Trieste

Du fortsetter gjennom innlandet mot Trieste før du når sjøen og den unike kystlinjen hvor klippene stuper ned i dypblått vann og hvite fjell strekker seg mot himmelen. Kystveien følges gjennom forførende landsbyer som Duino, Sistiana, Miramare og Barcola. Du bør ta deg tid til å besøke det romantiske slottet Miramare over Grignano-bukten. Her ligger det midt i en vakker park med et mangfold av mer enn 2000 plantearter. Over Trieste-bukten ligger byen med samme navn, en gang en yrende og viktig havn under habsburgernes imperium. Her har italiensk, slavisk, jødisk, germansk og ja selv gresk kultur blandet seg. Overnatting her.

Dag 6: Trieste – Piran/Portorož ca 35 km + båt (Trieste-Muggia) eller ca 65 km

Etter bare noen få kilometer i dag, tar vi farvel med Italia. I Slovenia fortsetter ruten hovedsakelig på sykkelveier gjennom kjente badebyer som Koper og Izola, til pittoreske Piran som er alles favorittby i Slovenia, eller til Portorož, et spa-resort på den slovenske rivieraen.
Muligheten for et litt lengre alternativ i går gjennom den vakre Rosandra-dalen; et nasjonalparkområde langs Rosandra-elven mellom Trieste og grensen til Slovenia.

Mulig med stopp/avreise fra Piran – 7 dager/6 netter. Spør om tilbud. Mulig å velge en ekstra natt i Piran.

Dag 7: Portorož/Piran – Poreč ca 70 km

Sykling forbi saltgruvene Sečovlje hvor det på enorme flater og gjennom naturlig fordampning utvinnes havsalt. Herfra krysser du over grensen til Kroatia. Et stykke går ruten gjennom den kroatiske delen av Istria, den største halvøya ved Adriaterhavet. Her møter du et lett kupert terreng på vei til Porec. Dette er den viktigste byen på vestkysten av Istria. Den middelalderske gamlebyen er som et postkort med sine vakre hus og trange, brosteinsbelagte gater, små torg og hyggelige butikker. Den bysantinske St. Euphrasius-basilikaen fra 500-tallet står oppført på UNESCO`s verdensarvliste.

Dag 8: Avreise

Mulig med ferje fra Porec tilbake til Venezia. 2.5 time. Avgang kl 08.00.  Hjemreise med fly fra Pula er også mulig.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 9 300,- per person

Kr 10 100,- fra 20.06 til 12.09

Kr 1 700,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

 • 7 overnattinger på gode hoteller – 3 *** og 4 **** med frokost
 • Personlig turinformasjon ved ankomst
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell
 • Transfer med båt dag 4
 • Kart og utførlige rutebeskrivelse på engelsk
 • 21 gir sykler med veske
 • Servicetelefon
Ikke inkludert
 • Fly
 • Transfer
 • Hjelm (kan leies på forespørsel, kr 150,-)
 • Turistskatt

Ankomstdag: Lørdag. Fra mai-september også på onsdager.

Fra 25.07 til 21.08.2019 er det ikke mulig å booke turen.

Forlenge oppholdet: Vi kan hjelpe med hotellbestilling i/nær Venezia og i Porec slik at dere kan bo på samme hotell.

Enkel løype. Turen fra Venezia til Istria er flat inntil kort før Trieste, deretter svakt kupert til Porec.

Ankomst

Norwegian har direktefly til Venezia (Marco Polo flyplassen) bl.a på lørdager.

Buss fra Marco Polo airport til hotellet i Mestre – ca 9 km – 13 min.

Avreise

Direktefly fra Pula til Oslo med Norwegian og SAS. Buss fra Porec til Pula tar ca 1 time/ taxi 40 min.

Båt fra Porec til Venezia, avgang kl 08.00 og tar 2,5 timer. Hver dag i høysesongen. Pris ca € 60,-. Billetter bør kjøpes på forhånd www.directferries.no.