Til en UNESCO- beskytta perle; Mantova. Så nordover på idylliske sykkelstier til områder rundt Gardasjøen og de vakre byene der. Med sin romerske arv, sine vintradisjoner, sitronlunder og ikke minst mangfoldet i naturen.

Østover til sagnomsuste vakre Verona og dens gamleby. I et landskap som forlanger kun to friske bein å rulle fredelig gjennom. Langs veier og sykkelstier med minimal eller ingen trafikk.

Fine overnattingsplasser, spesielt Corte Cavalli. Fornøyd med flere overnattinger på samme plass.

Dag 1: Mantova

Ankomst Mantova, hotellet ligger med gåavstand til togstasjonen.

Dag 2: Rundtur Mantova 48 km

Mantova er en historisk by beliggende i innlandet, omgitt av oppdemmede sjøer på tre sider, noe som gir besøkende følelsen av å befinne seg på en øy. I dag blir dere kjent med byen og sjøen rundt Mantova.

Mantova har en veldig flott gamleby med alle de ingredienser dere forventer; arkitektur alle fra epoker i det siste årtusenet, koselige kafeer, barer, restauranter og vakre plasser hvor både fastboende og besøkende samles gjennom hele dagen.

Dag 3: Mantova – Pozzolo – Valeggio – Peschiera del Garda 45 km

På fredelige sykkelstier langs elva Mincio som har sitt utspring i Gardasjøen. Dette er historiske områder fra samlingen av Italia. Fint med ett barstopp i vesle Marengo etter ca. 16 km. Landsbyen går du bort til på 2 min. Så få km til uvanlig vakre Monte Borghetto for en lengre stopp. Så videre langs elva 13 km inn til Peschiera de Garda, helt på grensa til Venetoregionen og utgangspunkt for utforsking av områdene rundt Gardasjøen. Byens gamle bydel, omgitt av kanaler og trange gater, ligger innenfor en mektig bymur fra det 15. århundre. Den nyere bydelen byr blant annet på en hyggelig havn. Vel fremme i Peschiera sjekker dere inn på det ærverdige hoteller Relais Corte Cavalli i utkanten av byen; en vakker restaurert gård med stor hage og basseng innrammet av vinmarker. Her skal dere bo i tre netter. Muligheter for bading.

Dag 4: Peschiera – Lazise – Bardolino – Peschiera 42 km

Denne dagen følger dere sykkelstien langs innsjøen nordover mot vakre Lazise. Muligheter for bading. I Lazise er det mulig for et barstopp ved bryggekanten og en liten vandring innenfor de gamle bymurene. Dere fortsetter langs vannet til Bardolino, ikke minst kjent for sin vin. Derfra en liten stigning opp på åsryggen over Gardasjøen der det er veldig fint for å spise lunsj på restaurant Costadoro. Så videre langs høydedraget over Gardasjøen og nedover til Peschiera for eventuell barstopp i byen eller direkte til hotellet.

Dag 5: Peschiera – Sirmione – Desenzano – Peschiera 40 km

Dagens sykkeltur går ut på landet, vestover gjennom landskap dekket med vinranker, oliven og sitrontrær mot Sirmione. En blanding av sykkelstier, fortau og vanlig vei for å nå denne landtungen. Med noe trafikk. Sirmione er en av områdets mest idylliske og historisk interessante byer. Her kan dere ta en liten runde i den stemningsfulle byen med små gater, torgplasser og palasser, men man skal være forberedt på å møte mange turister. Syklene kan parkeres utenfor bymuren. På toppen av landtungen (15 min hurtig gange) ligger et enestående romersk monument; restene av dikteren og rikmannssønnen Catullos enorme villa fra år 100. Så tilbake vestover mot Desenzano, deretter fortsetter dere tilbake til hotellet.

Dag 6: Peschiera – Custoza – Verona 52 km

Fra Garda går første etappe østover inn i regionen Veneto. Gjennom brede og frodige jordbruksområder og sjarmerende små landsbyer. Vinområder og merker som dere kjenner; Valpolicella og Amarone. Gjennom vinlandskap, anbefaler en liten barstopp før dere sykler videre inn til Verona, med rundt 260.000 innbyggere. Verona er en av Italias absolutt vakreste byer. Kjent for sin innflytelse og makt under de romerske keiserne, samt sin gullalder under Scalafamilien på 1300 tallet. Selve hjertet av Verona er arenaen; det er verdens tredje største romerske amfiteater og fortsatt i full bruk etter nesten 2000 år. Teateret utgjør i dag verdens størst opera (22 000 tilskuere!). Dere sjekker inn på hotellet i gamlebyensom dere skal bo på i to netter.

Dag 7: Verona – Adige elven 59 km

I dag skal dere bli bedre kjent med byen som er kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg. Dessuten er byen kjent for sitt store romerske amfiteater kalt Arena di Verona, som er over 50 år eldre enn Colosseum i Roma. Arena hadde plass til 20 000 mennesker samtidig. Amfiteaterets ytterdel ble i middelalderen revet ned og brukt som materiale til andre bygninger rundt om Verona.

Gamlebyen og sentrum av den moderne byen befinner seg innenfor en buktning i Adige-elva noe sør for Gardasjøen. Hit sykler dere i dag, Adige elven renner gjennom Verona og deler byen i to. Derfor har har broene spillt en stor rolle for byen. Den eldste er “Stein brua” også kalt ” Ponte Pietra” som er bygd under Romertiden og forbinder det romerske teateret til sentrum.

Dag 8: Verona

Sykkelturen er over for denne gang. Muligheter for ekstra netter hvis man ønsker det.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 10 500,- per person fra 2 personer

Kr 9 900,- per person fra 4 personer

 

Kr 2 600,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

Høysesong tillegg 30.06-28.08 kr 700,- pr person

 • 7 netter med frokost på sjarmerende små-hoteller
 • Sykkel m/utstyr
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk
 • En GPS pr gruppe, muligheter for å få lastet ned GPS filer på mobilen
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse
 • Velkomstmøte 

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer fra/til flyplass
 • Middager
 • Lunsjer

Enkel løype. Langs veier og sykkelstier med minimal eller ingen trafikk. 

Norwegian flyr direkte til Verona, og dere kan også fly til Venezia og Milano.

Det går fint å ta tog til fra Verona eller Venezia eller Milano til Mantova der sykkelturen starter.