På rolige landeveier, gjennom små idylliske landsbyer;Segovia, Pedraza og Sepulveda er perler av historie og stemning. Du ferdes i sykkelvennlig terreng på lite trafikkerte veier. Området oser av århundrelange stolte mattradisjoner. Prøv lam!

Pedraza, en liten festningsby på en høyde nærmest slik den sto for 500 år siden. Den prektige Plaza Mayor – som omgjøres til tyrefekterarena under festivalen i september – borger for gode ettermiddager og kvelder med historisk sus og ro. Ut på det castillanske slettelandskap for å innta den vakre klippebyen Sepulveda på sykkel. Lune torv, krokete gater, utsikt og stemning.

Vi fikk møte en del av den spanske landsbygda og pittoreske steder som vi nok ikke ville oppsøkt på egen hånd.

Dag 1:Ankomst Segovia

Her bor dere på et gammelt palass som er restaurert til hotell. Besøk i denne vakre byen, som er på UNESCO’s verdensarvliste. Byen ligger vakkert til mellom de to elvene Eresma og Clamores. Og den romerske akvedukten midt i byen! Uforglemmelig med sin lyssetting om kvelden. Segovia er et flott sted å starte turen.

Dag 2: Segovia – Sotosalbos 42km

Den første sykkeldagen tar dere med på små landeveier ute på den ubebodde landsbygda. Muligheter til å stoppe på det Kongelige Palass, San Ildefonso for et besøk i palassets vakre hager. Palasset, som ble bygd på 1700-tallet av Philip V, kalles også Spanias Versailles. Videre til landsbyen Sotosalbos som er en stille liten by med en flott kirke fra 1100-tallet.

Dag 3: Rundtur i området med besøk på slottet i Turegano 36km

I dag blir dere i området og sykler til slottet i gamle Turegano. Et gammelt slott med San Miguel kirken som en del av selve konstruksjonen. Nyt livet på ett av torgene eller spis lunsj på en av restaurantene.

Dag 4: Sotosalbos – Pedraza 32km

Dere sykler gjennom små landsbyer og variert kulturlandskap til den vakre middelalderlandsbyen Pedraza. Denne byen er kjent for sin lokale og autentiske matkunst. Det er stille og fredelig og dere vil antagelig ikke møte en eneste bil i løpet av hele dagen. Deler av veien sykler dere langs elven Cega hvor det er gode muligheter for å finne en idyllisk plass for piknik.

Dag 5: Pedraza – Pedraza 29km

Oppdag landsbygda rundt Pedraza. Dere vil komme over eiendommelige landsbyer hvor den rustikke stilen virkelig er gjennomført. Perfekte eksempler på romanske kirker samt et overveldende natur- og dyreliv. Enkelte mener Pedraza var fødebyen til Keiser Trajan. Romas første ikke-italienske keiser.

Dag 6: Pedraza – Sepulveda 26km

Idag går turen langs solsikkeåkre ut på de castillanske sletter og til den historiske klippebyen Sepulveda. Denne byen huser den eldste romanske kirken i provinsen Segovia. Byen tilbyr akkurat den stemningen man ønsker seg etter en sykkeldag. Vi anbefaler å besøke en naturlig vannkilde bare to kilometer fra byen. Kilden er et populært badested for de lokale og har krystallklart vann.

Dag 7: Rundtur til Duraton dalen 23 eller 36km

Turens siste sykkeldag vil være et høydepunkt hvor dere sykler i Duraton dalen, som er et naturreservat. I skyggen av poppeltrær følger dere elven Duraton dypt innover i dalen. Høyt over dere sirkler gribber og andre rovfugler. Selve byen Sepulveda er veldig autentisk og nesten uten turister til tross for at den er svært vakker med brolagte gater , vakkert torv og vennlig gammel arkitektur, samt restauranter i toppklasse.

Dag 8: Avreise Sepulveda

Frokost og hjemreise. Privat transfer/taxi Sepulveda til Segovia jernbanestasjon:  kr 650,- (max 6 personer)

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 8 800,- per person fra 2 personer
Kr 2 800,- i enkeltromstillegg
Kr 1 500,- leie av elsykkel

Kr 1 500,- tillegg for halvpensjon

  • 7 netter på små sjarmerende hoteller m/ frokost
  • Gode 24 gir hybridsykler m/utstyr
  • Detaljert kart/rutebeskrivelser
  • Telefonassistanse
  • Bagasjetransport

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Moderat løype.

Dere sykler på rolige veier på landsbygda.

Fly til Madrid. Herfra kan dere ta høyhastighetstog AVE til Segovia (ca 30min)