På sykkel i Roma – opplev byen på en ny og annerledes måte! Ikke alle vet at Roma er fantastisk å oppleve fra sykkelsetet. Det blir et variert program med sykkeldag i parker og langs elva Tevere.

Dere har sykkelguide og blir kjent med Romas severdigheter på en morsom, ny og annerledes måte.

Vi hadde en fantastisk hyggelig guide, som viste oss mye mer av Roma enn vi trodde. Han geleidet oss trygt fram i trafikkerte gater og kunne mye om denne vakre byen.

Dag 1: Ankomst Roma

Ankomst på egenhånd, lett med buss eller tog inn til hotellet i Roma. Middag på egenhånd. Hvis dere har tid på ettermiddagen, kan vi arrangere guidet gåtur for å få et første inntrykk av Roma. (Ikke inkludert)

Dag 2: Roma ca 40 km

Sykkelguiden henter dere på hotellet og dere sykler til Villa Borghese.

Først sykler dere ut av bymurene og inn i den vakre Borgheseparken. På nordsiden av parken fører sykkelstien dere ned gjennom Valle Giulia-dalen til Tiberelven. Her går det langs elvebredden i sydlig retning og snart ser dere Engleborgen og Peterskirken på høyre side. Dere fortsetter å sykle langs elven forbi den maleriske Tiber-øya (Isola Tiberina) og videre til det gamle arbeiderkvarteret Testaccio, gjennom Ostiense, tidligere et industriområde og inn på Via Appia Antica til Caffarella-parken med sitt typiske romerske Campagnalandskap. Gjennom den store parken.

Tilbake til sentrum igjen på ettermiddagen, først på Via Appia Pignatelli, gjennom Parco di Torre Fiscale, videre på Via del Madrione til Basilica di Santa Croce in Gerusalemme (som har en bit av det hellige kors i Jerusalem som Jesus ble korsfestet på), og til Laterankirken, også kjent som Basilica San Giovanni in Laterano, og er Romas største kirke etter Peterskirken. Tilbake på hotellet ved 16.30 tiden. Middag på egenhånd. Guiden kan gi tips og råd.

Dag 3: Roma ca 45 km

Sykkeldagen starter igjen ved Villa Borghese. Det går gjennom parken og opp til en av Romas vakreste utsiktsposter, Pincio for å nyte utsikten over byen og mot Peterskirken. Villa Ada er neste store park dere sykler gjennom før dere ser den største moskeen i Europa (12.000 pers), ferdig i 1994. Dere sykler også forbi Auditorium Parco della Musica, bygget (2002) av den kjente arkitekten Renzo Piano (Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen). Så over Ponte Milvo-broen, den eldste og en historisk viktig bro over elven Tiber. Neste stopp er Vatikanet og Peterskirken og her er det nesten alltid mange mennesker på plassen. Et besøk inne i kirken vil ikke være mulig. Videre til den imponerende Engleborgen, også kjent som Castel Sant’Angelo. Borgen ble bygd i år 139 e.Kr og ruver mektig langs Tiber. Over elven igjen og inn til Campo dei Fiori plassen for å se på folkelivet og ta en barstopp. Over Ponte Sisto-broen og inn i den sjarmerende bydelen Trastevere med sine smale gater, smug og piazzaer.

Tilbake går det over broen Ponte Garbaldi, over den kjente Piazza Venezia nær Forum Romanum og dere er tilbake til hotellet ved 15.30tiden. Middag på egenhånd.

Dag 4: Avreise fra Roma

Dere kommer dere på egenhånd til flyplassen.

Oppholdet kan forlenges etter ønske med eller uten sykkel.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 5 200,- pr. person fra 4 personer

Kr 4 700,- pr. person fra 8 personer

Kr 900,- i enkeltromstillegg

  • 3 overnattinger på 3 stjerners hotell m/frokost
  • Sykkel med hjelm og sideveske
  • Turistskatt
  • Engelsktalende sykkelguide

Ikke inkludert

  • Fly
  • Måltider
  • Transfer tur/retur flyplass

For større grupper pris på forespørsel. Turen kan forlenges med så mange dager dere ønsker med eller uten sykkel.

Enkel løype. Vi sykler mest på stier ,men noe trafikk må regnes med.