Litt nostalgiske er vi når vi vender tilbake til kombinasjonen Umbria-Toscana, to regioner vi har storslåtte sykkelminner fra.  Denne gangen med nye rutekombinasjoner, andre byer, de beste piknik-opplevelser og det nittende året på hjul i dette hjertet av favorittlandet vårt.  Du vil få seine ettermiddager og lune kvelder i velkjente vakre italienske byer som Perugia, Montepulciano, Arezzo og Siena.

Lite mas, byer som takler håndterlig turisme og gir opplevelser av harmoni og et Italia vi gjerne søker.  Legger vi til oppsiktsvekkende sykkellandskap langs sykkelvennlige veier og ikke minst kvaliteten over utvalgte overnattingssteder, så borger dette avgjort for etterlengtede feriedager.  

Dag 1: Ankomst Roma.

Transfer til Perugia. Innsjekk hotell i det historiske sentrum. Byen ligger vakkert til oppe på en høyde og er viet fotgjengere. Etruskerne grunnla den, romerne utviklet den og middelalder-renessansen tok den videre med opprettelsen av universitet på 1300 tallet. En by med en rikdom av kulturskatter. Regionshovedstad i Italias grønne hjerte, Umbria. Liten vandretur, før middag på il Sole terrassen ut mot Umbriadalen. 

Dag 2: Perugia-Passignano sul Trasimeno-Castiglione del lago 52 km.

På rolige sykkelveier i betagende åslandskap sykler vi inn til vesle Salomeo, landsbyen som klesdesigneren Brunello Cucinelli har restaurert. Hans ide om humanitær kapitalisme har forskjønnet denne lille perla, og produksjonen av hans verdensberømte silkeprodukter foregår i vakre omgivelser midt i landsbyen. Nær Trasimeno-sjøen stopper vi i Magione for en forfriskning. Opp på høyden for et panoramablikk over sjøen og amfiteateret av åser rundt den. Piknik ved strandkanten før kaffe i sjarmerende Passignano. Videre på fredelige sykkelstier langs sjøen fram til Tuoro på nordkysten, hvor det er påkrevd å minne om den sagnomsuste hærføreren Hannibal fra Kartago, som her knuste den romerske hæren i juni 217 f.kr. Aldri, i sin 1000 årige historie opplevde Romerriket liknende trussel 

Vi har syklet godt og vel rundt halve innsjøen-Italias nr 4 i størrelse-da vi kommer frem til Castigliano del Lago for middag på byen og overnatting. 

 

Dag 3: Castiglione del lago-Acquaviva-Montepulciano 36 km.

Vi forlater Umbria etter hvert, og beveger oss inn i toskansk landskap. Duvende syd-toskansk med sine særegne sypress-alleer, og med rester av magisk morgendis ruller vi inn til Avignonesi vinhus. Dette er mer enn smak! Med Virginie Savery som ny kvinnelig eier de siste 10 år rangerer vinhuset i dag som Italias nr. 1 innen biodynamisk vinkultur. Her er respekt for økosystemet og vindrua Sangioveses naturlige utvikling satt i høysete.  

Vi topper besøket med vingårdslunsj og diverse produktsmaker. 

Sydvestover i provinsen Montepulciano og stopp i vesle Acquaviva før vi bestiger byen Montepulciano. Her bor vi to døgn på vakre Etruria Resort. Absolutt alt ligger til rette for 2 velfortjente ettermiddager ved bassengkanten her, midt i Vino Nobile paradiset. Middag på restaurant i byen. 

 

Dag 4: Montepulciano-San Quirico d’Orcia-Pienza-Montepulciano 49 km.

Naturopplevelsene denne dagen er av de sjeldne og UNESCO-beskytta Val d’Orcia-dalen sitter i naturminnet til de fleste syklister. I denne dalen bygger man ikke, kun restaurerer, innenfor strenge historiske rammer. Vi besøker også tre vakre småbyer rundt dalen. Vesle Monticchiello står nærmest urørt innenfor sine gamle bymurer. Pienza, den fullkomne renessanseperlen, som pave Pius 2 prosjekterte for mer enn 500 år siden, viser oss bygningskunst som kan stå i 1000 år. Etter piknik i San Quirico ruller du ut i et deilig dypdykk i bevart natur og kultur, for oss uovertruffent i Italia. Middag på egen hånd.  

Dag 5: Montepulciano-Arezzo 55km.

Dagen for kanalsykling i fredfulle omgivelser, langt fra trafikk og annen støy. Få kilometer fra Montepulciano kobler vi oss på denne populære sykkelveien langs Chiana-kanalen, som tidligere var et malariabefengt sumpområde. I dag er området et av de mest fruktbare jordbruksområder i sentrale Italia. Kanalisering og irrigasjonsteknologi gir et mangfoldig jordbruk og et svært sykkelvennlig og interessant lite stykke Toscana. Langs denne århundregamle frodige vannveien oppleves Toscana annerledes fordi vanlig kommunikasjon har ikke lett tilgang til området. Du må gå eller sykle. Vi tar bittesmå avstikkere for lokale vannhull og kanalhistorie. Piknik langs Canale Maestro della Chiana er et must! Vi overnatter i Arezzo, en av regionens mindre kjente godbiter. Vi gir deg kvelden på egen hånd til å sjekke ut. 

Dag 6: Arezzo-Monte San Savino Rapolano 48 km.

Vestover, retning Chianti krysser vi Chianadalen før vi sykler ut I dette mer ubebodde og ukjente landskapet mellom Arezzo og Siena. Knapt en landsby av noen størrelse, det typiske toskanske duvende mellom 300 og 500 m.o.h. Litt over halvveis når vi Monte Savino, en liten velstelt by med 8000 mennesker og et sted å innta forfriskninger. Få kilometer seinere klassisk Oliven-piknik før vi tar siste strekket på type gårdsvei inn til vårt storslåtte overnattingssted Laticastelli, i totalt ukjente Rapolano Terme. En komplett middelalderborg fra 1200 tallet som er omgjort til Country Resort. Mer en microlandsby hvor moderne komfort på en hensynsfull måte er koblet varsomt sammen med det genuint autentiske. Dette gjøres vakrest i Toscana! Utsikten fra bassenget og stemningen på restaurant-terrassen er sjelden. 

Dag 7: Rapolano-Castelnuova Berardenga-Castello di Brolio-Siena 44 km.

Nordvestover og inn i Chianti Classico. Mer kupert denne dagen betyr like vakkert og vel så det. Første stopp i Berardenga. Noen kilometer seinere har vi avtalt med en mindre vinbonde om besøk og litt vinkos fra den vesle vinkjelleren hans. Dette tar vi sammen med pikniken vår, en god kombinasjon, som ikke er så enkelt å få til i Chianti Classico området. Tidlig ettermiddag sikter vi inn Siena, og tar inn på hotell i kort gåavstand til byens spektakulære Campo/Piazza, hvor byens elleville hesteveddeløp il Palio arrangeres to ganger hver sommer. Middag på restaurant rett ved. 

Dag 8: Transfer til Roma flyplass.

Ankomst Norge 

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris fra kr 19 900,-

Pris med fly og transfer kr 21  900,-  (så slipper du å tenke på det)

 

Prisen inkluderer:

  • 7 overnattinger på gode hoteller med frokost
  • 5 middager med vin/vann
  • 6 pikniker/lunsjer med vin/vann
  • 2 vinsmakinger
  • Følgebil
  • Bagasjetransport
  • Sykkel med utstyr
  • Syklende guider

Uten fly kr 19 900,-  

Pris med fly og transfer kr 21 900,-

 

Enkeltromstillegg kr 2 600,-   

Pris for elsykkel kr. 1 500,-

Moderat løype. Denne løypa er mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker, men som du tar i ditt  eget tempo og passer også derfor de aller fleste.

Vi flyr tur/retur med SAS på alle flightene.

02.06-09.06 2020

SK4713  02JUN  OSLO – ROMA             0900 1210

SK 682  09JUN  ROMA – KØBENHAVN  1325 1600

SK1468  09JUN  KØBENHAVN – OSLO  1705 1815

22.09-29.09 2020
SK4713  22SEP  OSLO – ROMA           0900 1210

SK4714  29SEP  ROMA- OSLO            1300 1610

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Bagasjeregler SAS:     

  • 1 Bagasje à 23 kg
  • 1 håndbagasje à 8kg