Andalucias gyldne triangel – Granada, Cordoba og Sevilla. Tre imponerende og historiske byer – samtidig veldig ulike. Granada med sitt Alhambra er spektakulær, Cordoba mer intim med sitt jødiske kvarter og Sevilla med katedralen er majestetisk. På sykkel mellom disse byene finner vi små, autentiske landsbyer med gjestfrie mennesker og flotte landskap. Bli med hit hvor den arabiske kulturinnflytelsen fra maurerne lever videre!

Målet er vakre Sevilla. Byen kjent for sine solmodne appelsiner. Hva med en fortausrestaurant, et glass med noe kaldt og tapas laget med stolthet og sans for den gode smak?

Veldig mange minnerike opplevelser!

Dag 1: Ankomst Malaga. Buss til Granada(ca. 1t 30 min)

Innlosjering på hotellet i Granada. Hotellet ligger i den historiske delen av byen. Ta dere gjerne tid til en spasertur rundt katedralen, silkemarkedet eller besøk en tapasbar. Mulighet for å få med seg et flamencoshow. Har dere tid arrangeres det også kveldsbesøk i de magiske palassene Alhambra.

Dag 2:  Granada – transfer til Tozar – Alcala la Real 25km

I dag kan dere utforske Granada og vi anbefaler et besøk i Alhambra. NB – Billetter må bestilles i god tid på forhånd. Et symbol på estetikken og skaperkraften under det mauriske kongedømmet i Granada, som omfattet det meste av det østlige Andalucia. Det står slik det opprinnelig ble bygget for 600 år siden. På formiddagen blir dere hentet på hotellet for privat transfer til den lille byen Tozar. (ca. 45min) Her får dere utdelt sykler og en orientering om resten av sykkelturen, før dere har en kort sykkeltur til Alcala la Real. Først sykler dere til Limones og videre til Casillas de Gumiel. Landskapet forandrer seg og dere sykler forbi kornåkre som på våren er fulle av valmuer. Dere bor enten i Fuente del Rey (The Kings’ fountain) eller Alcala som ligger 2km unna.

Dag 3: Fuente del Rey/Alcala – Alcaudete 29-31km

Alcala la Real er et historisk knutepunkt på strekningen mellom Cordoba og Granada, beliggende på vel 1000m med sin borg og hovedkirke viden kjent i hele Spania. I Alcala er det mulig å besøke den gamle mauriske borgen som kan fortelle oss mye om kampene mellom de kristne og maurerne. Lettere kupert sykling mot Castillo Locubin. En herlig nedoverbakke bringer dere til elven San Juan. Denne følger dere videre. Vel fremme i Alcaudete bor dere på et hotell rett foran slottet.

Dag 4: Alcaudete 29 – Luque – Castro del Rio 46-50km

I dag sykler dere til den gamle togstasjonen i Alcaudete. Her følger dere ”via verde” (grønne veier) – gamle smalspora jernbanestrekninger som er gjort om til et nett av sykkelveier. Dere kommer til innsjøen Salt Lake (kanskje ser dere noen flaminoer her)  Dere når etter hvert den gamle togstasjonen i Luque, her er det mulig å spise lunsj i en av de gamle togvognene. Så videre på vei (som ikke blir benyttet av biler) til Castro del Rio. Nok en landsby berømt for sin olivenolje og møbler laget av oliventrær. I dag skal dere overnatte i et gammelt kloster.

Dag 5: Castro del Rio – Cordoba 43km

Etter frokost sykler dere på veier nesten uten trafikk.  Men noe klatring (totalt 530m) for å komme til Cordobas romerske bro. Videre herfra til hotellet. Besøk gjerne Cordobas fantastiske moske (La Mesquita) fra Kalifattida og nyt en spasertur i det gamle jødiske kvartalet.

Dag 6: Cordoba – Ecija, 57km

På sykkel ut fra Cordoba mot Ecija. Byen er en vakker liten by, også kalt Byen med de mange tårn. De er erklært historisk, med bakhager som imponerer deg, kirker og mueeer. Man kan si at Ecija er som et stort og åpent museeum.

Dag 7: Ecija – Marchena, 46km

Lettsyklet terreng til Marchena omgitt av kornåkre og olivenlunder. Marchena er en sjarmerende med restaurerte portåpninger, som f.eks. Puerta de Moron. Denne porten med sitt Almohad tårn er fra første halvdel av det 13. århundre. Nå finner dere turistinformasjonen her.

Dag 8: Avreise

Avreise fra Marchena eller forlengelse av oppholdet i f.eks. Sevilla. Sevilla er kun 45 min unna med tog. Eventuelt ta toget til Malaga. ( 2 timer)

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 9 500,- per person fra 2 personer
Kr 1 100,- i enkeltromstillegg

Tillegg for høysesong 24.06-06.09 kr 600,- pr person.

  • 7 overnattinger på gode og sjarmerende små hoteller.
  • 7 frokost
  • Sykkel med utstyr
  • Rutebeskrivelse og kart
  • Bagasjetransport
  • Telefonassistanse
  • Transfer fra Granada til Tozar dag 2

Ikke inkludert:

  • Besøk/innganger
  • Fly og transfer

 

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Kupert løype.

Det er enklest å fly til Malaga.

Herfra går det flere bussavganger til Granada.