Mallorca byr på atskillig mer enn sitt travle strandliv og sine famøse chartermetropoler. Noen kilometer på utsida av Palma åpenbarer et vakkert og sykkelvennlig natur- og kulturlandskap seg. Virkelig noe for en syklist som søker ei god uke i overraskende autentiske mallorqinske omgivelser med et veinettet som er en sjeldenhet.

Øya byr på fredlig, landlig idyll, små vakre byer og en variasjon i naturen som tiltaler den mest bereiste syklist. Hos mallorqinerne møter du den dype gleden og bevisstheten rundt egen lokal kultur, røtter og språk.  Det lokale baleariske selvstyret, er opptatt av å bevare miljø og øya som den fantastiske naturperlen den er.

Dag 1: Oslo – Palma – Campos

Ankomst Palma og transfer til Campos på egenhånd som tar ca 20 min med taxi. Hotellet har blitt renovert og bevart sin orginale sjarm. Svømmebasseng og hyggelige terrasser.

Dag 2: Campos – Campos 40km

I dag sykler vi til herlige strender nær hotellet. Besøker laguner og saltutvinningsområder hvor vi kan se flamingoer og andre sjeldne fugler. Resten av dagen kan nytes ved bassenget på hotellet. Familien som driver hotellet er svært stolte av sin gode hjemmelagede mat og mallorkinske viner.

Dag 3: Campos – Randa 38km

Vi forlater den lille byen Campos på små veier nedover mot kysten til Sa Rapita, som tidligere var en liten fiskerlandsby. Før vi beveger oss innover i landet til Llucmajor og videre til Randa. Her finner du Puig de Randa et kjent sted for pilegrimer.

Dag 4: Randa – Randa 41km

I dag skal vi oppleve det sentrale Mallorca, mot Sineu. Fjernt fra hva vi forbinder med charterøya. Beskjedne bygg, rolige, smale og vakre småveier, ofte innrammet av steinsatte gjerder. Et vakkert kulturlandskap prydet av små velstelte landsbyer og tettsteder. Forbi bondegårder og små sjarmerende byer hvor det virker som om tiden har stått stille.

Dag 5: Randa – Moscari 40km

Sykler i lavlandet nordover mot fjellkjeden Tramontana. På veien passerer vi flere små landsbyer som, Santa Maria del Cami. I dag ser vi også vingårder som produserer regionens gode vin. Vel fremme i Moscari har vi flott utsikt mot fjellene i nord.

Dag 6: Moscari – langs Tramuntanafjellene – Moscari 36km

Dagens rundtur går langs fjellkjeden Tramuntana i et av de vakreste naturområdene på øya.

Dag 7: Moscari – Alcudia – Pollenca 40km

Den siste sykkeldagen starter i en deilig dal mot byen Campanet. Så videre til den historiske byen Alcudia, hvor dere vil oppleve flere turister enn de andre stedene vi har besøkt. Nyt et bad på en av Mallorcas fineste strender før dere fortsetter til vakre middelalderbyen, Pollenca, ved østenden av fjellene og 5 km fra kysten. Tid til en spasertur på brosteinsgater før avskjedsmiddag i en av byens mange hyggelige restauranter.

Dag 8: Pollenca – Oslo

Frokost på hotellet før avreise. Det tar ca 40 min med taxi til flyplassen i Palma.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 10 500,- per person fra 2 personer
Kr 2 900,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

Kr 2 000,- halvpensjon

  • 7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
  • Bagasjetransport
  • Sykkel med utstyr
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Telefonassistanse

Enkel løype

Dere sykler på godt utbygde sykkelstier.

Norwegian flyr direkte fra Oslo Gardermoen til flyplassen i Palma.

www.norwegian.no

Fra flyplassen i Palma er det kun 20 minutter med taxi til Campos (startsted) og 40 minutter fra Pollenca til flyplassen.