Fra det vi mener er den italienske kystens perle, Sperlonga, ruller vi mellom hav og fjell, gjennom pittoreske middelalder, og sanselige påfyll av kortreist mat og vin.

Vi gjør som romerne selv, følger Via Appia Antica, «Veienes dronning» inn til “Den evige stad”. Vårt ønske er å vise dere det autentiske Roma, de stolte romerne, så hvorfor da ikke ta en lunsj hos en italiensk familie som åpner sine dører bare for oss? 

En fantastisk fin ferie vi kommer til å huske så lenge vi har hukommelse.

Dag 1: Oslo – Roma – Sperlonga

Ankomst Roma og transfer ca 2 timer til Sperlonga. Flotte strender og sjarmerende hvitkalka by på en liten høyde. Felles fiskemiddag på restaurant Tramontos havterrasse.

Overnatting på hotell Virgilio

Dag 2: Sperlonga – Terracina, 30 km.

Fra Sperlonga går reisen rolig nordover langs kysten.  Mulighet for en dukkert underveis. Lunsj på hyggelig fiskerestaurant. Ettermiddagen i hyggelige Terracina, en levende kystby med vakre strender som oser av italiensk sjarm. Her finner du et av de største markedene i regionen, samt et historisk sentrum som er hele 2700 år gammelt samt deler av Via Appias 2.300 gamle marmorfortau som kan du følge inn i gamlebyen. Vi avslutter kvelden med felles middag.

Overnatting på Hotel Torre Del Sole

Dag 3: Terracina – Sermoneta, 59 km.

Vi forlater kysten og sykler innover i landet. Gjennom Mussolinis Latina-prosjekt; å omgjøre et sumpområde til en gedigen grønnsakhage. Forbi bøffelbeiter og mozzarella-produsenter, for å ende opp på Oasi San Valentino hvor vi nyter dagens piknik og lokale produkter. Så langs de loddrette fjellene og opp til den spektakulære klippebyen Sermoneta, hvor vi bor vakkert til i hotellet som er restaurert inn i en festning fra 1200-tallet. Middag på Il Castello.

Overnatting på Hotel Principe Serrone

Dag 4: Sermoneta – Castel Gandolfo, 37 km.

Vi ruller ned fra Sermoneta, ut på bygda langs rolige smale asfaltveier og et svært variert kulturlandskap. På veien blir det deilig lunsj og vinsmaking på vingården Cincinnato i Cori. Den nyter vi ute på terrassen. Videre på lite trafikkerte veier gjennom fruktbart sletteland, hvor du bl.a. passerer Europas kiwi-land. Transfer fra Castro Ginnetti til Castel Gandolfo (ca 25 km). Castel Gandolfo er en sjarmerende by som er mest kjent for å ha vært pavenes sommerresidens de siste 420 årene. Middag på hotellterrassen med strålende utsikt over dalstrøka før den evige stad. Overnatting på Hotel Castel Vecchio.

Overnatting på Hotel Castel Vecchio

Dag 5: Castel Gandolfo – Via Appia – Roma, 43 km.

På sykkel langs innsjøen Gandolfo mot Via Appia for å følge denne over 2300 år gamle veien inn til Roma, av romerne kalt Regina Viarum, veienes dronning, som førte dem helt ned til Brindisi. Vi sykler på antikk brostein mellom gamle gravmonumenter og ruiner fra antikke romerske villaer. På slutten av Via Appia Antica, i hagen ved gravmonumentet til Cecilia Metella (ca. 50 e. kr.) rigger vi piniken. Her smaker Oliven-vinen av antikk historie Gran Riserva! Vi sjekker inn på Hotel San Giovanni hvor vi overnatter i tre netter. Hotellet ligger hyggelig til i utkanten av byen. I dette området bor Italienerene selv og bydelen yrer lokale steder hvor man får servert ekte Italiensk mat og drikke. Tid i Roma på ettermiddagen til å utforske byen litt og middag på egen hånd. Guidene hjelper gjerne til meg tips!

Overnatting på Hotel San Giovanni

Dag 6: På sykkelvennlige veier i og rundt Roma, 46 km.

Vi følger sykkelstien langs Teveres (Tiber) elvebredd til Basilica San Paolo. Barstopp her og mulighet for å besøke Basilicaen om tiden tillater det. Videre gjennom Appiaparken, Caffarellaparken og til smakfull privat terrasselunsj hos Diania og Maurizio. Er han hjemme , stemmer sønnen Giuliano opp med gitar og vokal. Deretter mot hotellet etter først å ha vært innom nok et vakkert parkområde; Parco degli Acquedotti; Akvedukteparken, dette enorme fenomenet av 2000 år gammel ingeniørkunst, som generte mer vann pr person i millionbyen Roma enn Oslo vannverk er i stand til å forsyne sin befolkning med i dag.

Overnatting på Hotel San Giovanni

Dag 7: Byvandring i Roma, ca 6 km.

Med lokalguide på byvandring får du oppleve de viktigste severdighetene i «Den evige stad». Etterhvert trengs noe leskende før vi deretter begir oss ut på en rikholdig matvandring i områder der de lokale innbyggerne har sine favorittsteder – godt for ganen og godt for sjela. Vi smaker oss gjennom de eldste gatene i gamlebyen. Tid i sentrum etterpå for de som ønsker; for eksempel til shopping, mer vandring etc. Felles middag på ristorante Nana i området ved Trevifontenen.

Overnatting på Hotel San Giovanni

Dag 8: Oslo – Roma

Frokost på hotellet og transfer til flyplassen i Roma.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris fra kr 17900,- 

Pris med fly og transfer fra kr 19 900,-  (så slipper du å tenke på det)

Sjekk pris for ønsket dato lengre ned på siden.

 

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på hotell/agroturismo m/frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 5 lunsjer med vin/vann, hvorav en 1 vingårdslunsj med vin/vann
 • Guidet tur i Roma med lokal mat og vin
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med hjelm og sideveske
 • Syklende guider

Uten fly kr 17 900,- 

 

 

Pris 26.05–02.06 med fly og transfer

kr 19 900,-

 

Pris 30.08–06.09 og 14.09-21.09 med fly og transfer

kr 20 900,- (så slipper du å tenke på det)

 

Enkeltromstillegg kr 3100,- 

Enkel Løype

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Vi flyr med SAS tur/retur på alle turene.

 

Fra kysten til Roma 26.05-02.06.2020

SK4713  26MAY  OSLO-ROMA 0900 1210

SK4714  02JUN   ROMA-OSLO 1300 1610

 

Fra kysten til Roma 30.08-06.09.2020

SK4713 30AUG OSLO-ROMA 0925 1230

SK4714 06SEP ROMA-OSLO 1320 1630

 

Fra kysten til Roma 14.09-21.09.2020

SK4713  14SEP  OSLO-ROMA 0910 1220

SK4714  21SEP  ROMA-OSLO 1310 1620

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Bagasjeinformasjon:

SAS

 • 1 stk. innsjekket bagasje:maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje:maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel:maks. 40x15x30 cm
 • Maks. total vekt: 8 kg
Heidi Karine Hanssen

Oppvokst i Lavangen, Sør- Troms. Studert språk på vg skole i Nord-Norge og bla. vært  au-pair i Paris i 1 år. Flytta til Oslo for jobb i Stena Line, deretter flyvertinne i Sterling. Bodd i Italia siden 1989 og har hatt div jobber innen turisme.

Forbehold om endring av guide.