Opplev naturens og bordets gleder i Nord-Italias mest sagnomsuste region. Vi sykler målrettet omkring for å teste alle godsakene vineksperter og kokker produserer tykke bøker om. Monferrato, Alba, Dogliani, Barolo og Asti – smakfull mat og anerkjente viner.

Med et skiftende åslandskap som prydes av vinmarker og små velstelte vingårder, er dette et levende skattkammer. Vår påstand er: Liknende mattradisjoner og vingårdsbesøk skal du sykle langt for å oppleve – og kanskje finnes de bare her, i Piemonte? 

Sykkelruta var meget bra, god utsikt hele veien og praktisk talt ikke trafikk!

Dag 1: Ankomst Milano flyplass.

En times transfer til Alessandria, tredje største by i Piemonte. Sjekk- inn på ærverdige hotell Ai Due Buoi Rossi. Hotellet og restauranten er en institusjon i byen gjennom 200 år. Ikke reint få nobiliteter har bodd her, bl.a. Pele, Orson Welles og Gorbatsjov.

Piazzaen vil være et lurt sted å åpne sykkeluka i Italia. Middag på hotellets restaurant.

 

Dag 2: Alessandria-Berta- Nizza Monferrato-Calamandrana 40 km.

En enkel sykkeldag ut i lavlandet mellom elvene Tanaro og Bormida. Vi er i den delen av Monferrato-området hvor Spumante-vinene er verdensberømte. Vinmarkene er mindre kupert enn Langhe- og Roeroåsene, som vi avslutter i. Nær Mombaruzzo serveres Oliven-piknik med lokale viner. Dernest et besøk i et av Italias mest famøse grappadestillerier, Berta. Videre til Nizza Monferrato for stopp, før siste distansen til hotellet beliggende på en høyde over Calamandrana. Svømmebasseng. Middag på god restaurant vis a vis hotellet.

 

Dag 3: Calamandrana-Costigliole-Neive-Barbaresco-Alba 53 km.

Vestover gjennom Canelli. Området og byen er viden kjent for sin Asti Spumante. Her har de største vinhusene bygd underjordiske katedraler for lagring og fermentering av boblevinen, som eksporteres til de fleste kontinenter. Vi stopper i Agliano for drikke. Videre i grenselandet mot Langhe, gjennom Castigliole til våre kjære familie Baratta. På sin lille enkle gård dyrker de all verdens frukt og grønnsaker samt vindrua Barbera. Luigi og kona Lina samt datter Paola serverer oss ureist mat og vin med den største glede.

Vi skal videre til mer kjente strøk. Vi sykler i et av Italias vakreste vinområder og stopper på vingården Ca Nova i Barbaresco. Så gjennom Neive og derfra deilig nedstigning til Alba. Her bor vi i sentrum av gourmetbyen. Kvelden kan brukes bl.a. til å prøve et trøffelmåltid her. Eventuelt å finne Barbera-vinen din, midt i nettopp Barbera-land.

 

Dag 4: Alba-Diano D’Alba-Lequio Berrio-Serravalle-Dogliano 41 km.

Oppover, til vi når piknik i dag, i spektakulært landskap. Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam, og minner oss på århundrelang rivalisering. Her er vi inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg. Etter korte besøk i noen av dem, nyter vi piknik i Lequio Berra, før vi setter kursen mot Dogliano, 400 høydemeter lenger ned. Et senter for det meste innen jordbruk. Her er det Dolcetto som gjelder når vi snakker vin. Vi bor over byen, på en restaurert storgård med basseng. Middag på restaurant i Dogliano.

Dag 5: Dogliani-Narzole-Lequie Tanaro-Piozzo-Dogliano 40 km.

I dag en hyggelig rundtur i provinsen Cuneo, mellom elvene Tanaro og Stura. Vi krysser Tanaro et par ganger, og holder oss i enkelt sykkelterreng mellom 3-400 m.o.h. Dolcettodruen dominerer vinmarkene her i det sydlige Langhe. Dolcetto di Dogliani er den mest populære hverdagsvinen i Piemonte, ukomplisert og forfriskende. Vi ruller gjennom typiske små jordbrukslandsbyer; et par barer, en trattoria og et osteria, postkontoret, apoteket og carabinieri-stasjonen. Et rolig og trygt hverdagsliv som i dag preges av beskjeden velstand og et foretrukket liv for mange.

I vesle Piozzo vil det kanskje smake med et glass øl i det lokale bryggeriet Baladins egen Biergarten?  Piknik setter vi opp i Bene Vagienna, ved de arkeologiske utgravningene av det romerske forum som fantes her på keiser Augustus tid. Få kilometer fra Dogliani får vi tid til en stopp i landsbyen Farigliano eller på åsen over, på Bricco Rosso-gården. Tilbake til hotellet. Middag på egen hånd i Dogliani.

 

Dag 6: Dogliani-Monforte-Roddino-Serralunga-Annunziata-Barolo 42 km.

Noe kupert fra start. Vi tar de fleste bakkene for dagen iløpet av de 14 første kilometerne mellom Dogliani og Roddino, opp ca. 300 høydemeter. Rett inn i Barolo-riket, dvs. Nebbiolo-drua og de 11 små områdene i Langhe-kjeden som er berettiget navnet Barolo-vin. De 3 mila fra Roddino til Barolo er bare vakre! På åskantene til Serralunga er utsikten til de andre Barolo-kommunene og alpene formidabel, rett og slett! Livet smiler her oppe på høydene, så vi ruller inn til en mindre Barolo vinbonde. Her setter vi opp en behørig Oliven-piknik på tunet, og serveres lokale godsaker i glasset.

Videre ned et par hundre høydemeter til Barolo by. Her bor vi på hotellet til vinfamilien Brezza, et deilig sted vi har pleid gode relasjoner med i 15 år. Svømmebasseng, vinsmak i familiens vinkjeller og tradisjonsmat i den 130 år gamle familie-restauranten, på terrassen om mulig.

 

Dag 7: Barolo-Alba-Govone-Antignano-Asti 50 km.

En lettsyklet fem-milsdag gjennom provinsene Cuneo og Asti. Etter 15 km krysser vi elva Tanaro i Alba, og følger den til Asti. På sin vei mot Po utgjør den skille mellom vinområdene Langhe og Roero. Vi holder oss i det sistnevnte fram til hotellet. Dette er mye områder for Arneis-druer og hvitvin, sammen med aprikos- og ferskenproduksjon. I vesle Govone, med sitt lille vakre sentrum samles vi rundt ukas siste piknik i parken. Noen småbakker opp til Antignano før flatt inn til Asti for shopping, bymiddag og overnatting.

 

Dag 8: Halvannen times transfer til flyplassen i Milano. Ankomst Norge

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris fra kr 17 900,-

 

Pris med fly og transfer 27.07-03.08

kr 20 500,-

Pris med fly og transfer 06.09-13.09

kr 19 900,-

(Så slipper du å tenke på det)

 

Prisen inkluderer

 • 7 overnattinger med frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 4 piknik med vin/vann
 • 2 vingårdslunsjer med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • 1 grappasmaking
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Guider
 • Syklende guide
 • Sykkel med utstyr

Pris uten fly kr 17 900,-

Pris med fly og transfer 27.07-03.08

kr 20 500,-

Pris med fly og transfer 06.09-13.09

kr 19 900,-

Enkeltromstillegg kr 2 200,-

Pris for leie av El-sykkel kr 1 500,-

 • Fly t/r Oslo – Milano
 • Transfer t/r flyplassen Milano
 • 7 overnattinger med frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 4 piknik med vin/vann
 • 2 vingårdslunsjer med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • 1 grappasmaking
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Guider
 • Syklende guide
 • Sykkel med utstyr

Medium løype

Vi flyr med SAS t/r:

Piemonte 27.07-03.08.2020

SK4719  27JUL  OSLO MILANO                   0935  1215

SK4718  03AUG  MILANO OSLO                  1305  1540

Piemonte 06.09-13.09.2020

SK4719  06SEP  OSLO MILANO                 1450  1730

SK4718  13SEP  MILANO OSLO                  1815  2050

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Bagasjeregler SAS:     
 • 1 Bagasje à 23 kg
 • 1 håndbagasje à 8kg