Opplev naturens og bordets gleder i Nord-Italias mest sagnomsuste region. Vi sykler målrettet omkring for å teste alle godsakene vineksperter og kokker produserer tykke bøker om. Barolo, Barbaresco, Albo, Montforte, Dogliani og Asti – smakfull mat og anerkjente viner.

Med et skiftende åslandskap som prydes av vinmarker og små velstelte vingårder, er dette et levende skattkammer. Vår påstand er: Liknende mattradisjoner og vingårdsbesøk skal du sykle langt for å oppleve – og kanskje finnes de bare her, i Piemonte? 

Sykkelruta var meget bra, god utsikt hele veien og praktisk talt ikke trafikk!

Det er få plasser igjen på Piemonte sykkeltur 18.09-25.09, ta kontakt med oss før bestilling.

Dag 1: Oslo–Milano–Asti

Transfer til hotellet i Asti. Byen ligger på slettelandet ved elven Tanaro, og i nærområdet produseres Italias mest kjente musserende viner. Byen er fra romersk tid, og har en turbulent historie fra romersk koloni til østerriksk og fransk dominans.

Overnatting på Hotel Aleramo.

Dag 2: Asti–Govone–Alba–Barolo, 52 km

Vi sykler på gode landeveier nær Tanaroelva. Piknik nær Govone. Videre til den hyggelige byen Alba og derifra til hotellet i Barolo, hvor vi har et lite besøk i «Cantina Brezza», vertens vinkjeller, en av de mest renommerte i Barolo.

Overnatting på Hotel Barolo.

Dag 3: Barolo–Monforte–Dogliani–Sylla Sebaste–Barolo, 34 km

På sykkel gjennom noen av de mest prestisjefylte vinmarkene i verden. Det passer godt med en smakfull lunsj i disse områdene. Etter å ha syklet gjennom Dogliano stopper vi på vinhuset «Sylla Sebaste» for mat og vin. Vingården ligger like under La Morra og vi skimter Barolo.

Overnatting på Hotel Barolo.

Dag 4: Barolo–Montforte d’Alba–Lequio Beeria–Muntelup Albese–Diano D’Albe–Grinzano Cavour–Alba, 42 km

Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam og minner oss om århundrelang rivalisering mellom adelskap av forskjellig slag. Her er vi inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg enten det er et produkt, et utsiktspunkt eller et slott. Vi nyter piknik i Lequio Berria, før vi sykler videre til Alba som ligger ved foten av åsene i Le Langhe området. Her holdes både trøffel- og vinfestivaler.

Overnatting på Hotel Savona.

Dag 5: Alba–Barbaresco–Neive–Castagnole–La Corte, ca. 52 km

Fra Alba ruller vi gjennom Italias kanskje vakreste vinområder. Dette er vinlandskap med utsikt. Stopp på vingården La Ca Nova for test av viner fra området. Videre mot Neive og Castagnole, pikniklunsj underveis. Så til Calamandrana hvor Hotel La Corte ligger fredfullt til.

Overnatting på Hotel La Corte.

Dag 6: Calamandrana–Fontanile–Bazzana–Incisa–Cortiglione–Vinchio–Nizza Monferrato–Calamandrana, 42 km

Mot Fontanile og videre til Monbaruzzo og besøk på destilleri «Berta» for omvisning og smak på god grappa. Til Vinchio for piknik. Så gjennom nytt storslått kulturlandskap med små velpleide vinmarker, vingårder og velholdte landsbyer. Vindrua sørger for velstanden, i en region som for få tiår siden sleit med utflytting og fattigdom.

Overnatting på Hotel La Corte.

Dag 7: Calamandrana–Nizza Monferrato–Castelnuevo Calcea–Agliano–Costigliole d’Asti–Calamandrana, 52 km

På flate rolige veier til Nizza Monferrato. Videre langs åsryggene med vinmarker så langt øyet kan se. Gjennom små landsbyer før vi ruller videre inn til den vesle vingården vi nyter lunsjen på. På slump fant vi vinbonden Luigi med sin herlige familie. Her blir dere traktert med hverdagsrettene fra kjøkkenet til mor, og Luigi serverer stolt sin vin og grappa. Turen fortsetter tilbake til hotellet i Calamandrana.

Overnatting på Hotel La Corte.

Dag 8: Calamandrana–Milano–Oslo.

Transfer til flyplassen.

Ruten er snudd på datoen 18.09-25.09.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Piemonte 18.09-25.09.2019 (Ruten er snudd på denne datoen) Ta kontakt med oss på kontoret om det er ledige plasser før bestilling.

Kr 18 900,-

Kr 16 900,- uten fly

Kr 2 000,- enkeltromstillegg

Kr 1 500, leie av elsykkel

 • Fly t/r Oslo – Milano
 • Transfer t/r flyplassen Milano
 • 7 overnattinger med frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 4 piknik med vin/vann
 • 2 vingårdslunsjer med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • 1 grappasmaking
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Olivenguide
 • Sykkel med utstyr

Medium / kupert løype.

18.09-25.09.2019

SK4719  18September
Oslo-Milano  10:00-12:40
SK4718  25September
Milano-Oslo  13:30-16:05

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Bagasjeregler SAS:     
 • 1 Bagasje à 23 kg
 • 1 håndbagasje à 8kg