Et eldorado for sykkelentusiaster – vi smaker på vinen og nyter svært vakkert landskap oppe på åsryggene. Piemonte har pittoreske landsbyer i samling rundt utsiktstårn og slott; ett på hver bakketopp med enestående utsikt.

Området nord i Italia er landets stolthet når det gjelder vin og gastronomi. Et svært godt kjøkken hvor du merker noe av den franske innflytelsen, samtidig står lokale produkter som kastanjenøtter, ost, trøfler og fløte. Her vokser druene til Italias vinstoltheter Barolo, Barbaresco, Barbera, Asti, Cinzano, Ferrero.

Mulige overnattingersteder: Calamandrana eller Barolo.

Alternativ 1 Calamandrana

Dag 1: Ankomst Milano/Bergamo

Transfer til hotellet i Calamandrana.

Dag 2: Calamandrana – Nizza Monferrato – Castelnuevo Calcea – Agliano – Costigliole d’Asti – Calamandrana 53 km

Vi starter sykkelreisen etter frokost og justering av sykler starter dagen på flate lite trafikkerte veier til Nizza Monferrato. Videre oppover og langs åsryggene med vinmarker så langt øyet kan se. Gjennom små landsbyer før vi ruller videre.  Vi fortsetter tilbake til hotellet i Calamandrana. Middag på hotellet

Dag 3: Calamandrana – Fontanile – Bazzana – Incisa – Cortiglione – Vinchio – Nizza Monferrato – Calamandrana 41 km

Mot Fontanile og så videre til Monbaruzzo for besøk på destilleri Berta for omvisning og smak på deres gode Grappa. Videre på sykkel i det vakre høylandskapet med vinmarker, vingårder og bitte små landsbyer. Tilbake til hotellet på ettermiddagen.

Dag 4: Avreise

Alternativ 2 Barolo

Dag 1: Ankomst Milano/Bergamo

Transfer til hotellet i Barolo.

Dag 2: Barolo – Grinzano Cavour – Diano D’Alba – Muntelupo – Lequio Berria – Montforte d’ Alba – Barolo ca. 47 km

Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam og minner oss om århundrelang rivalisering mellom adelskap av forskjellig slag. Her er vi inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg enten det er et produkt, et utsiktspunkt eller et slott. Etter et lite besøk i noen av disse byene sykler vi videre til Hotel Barolo for overnatting og middag. Før middag blir det vinsmaking i Cantina Brezza på hotellet.

Dag 3: Barolo – Dogliani – Monforte – Sylla Sebaste – Barolo 34 km

Vi sykler gjennom noen av de mest prestisjefylte vinmarkene i verden. Etter å ha syklet gjennom Dogliani kan lunsj inntas på Sylla Sebaste med god vin og mat. Vingården ligger like under La Morra og vi skimter Barolo. Her har vi god tid! Noen få kilometer ned til Barolo for middag og kanskje en dukkert i bassenget.

Dag 4: Avreise

Fakta

Kr 7 800,- pr. person fra 8 personer

Kr 7 100,- pr. person fra 12 personer

Kr 1 400,- i enkeltromstillegg

Turen kan også forlenges med en dag eller flere. Ta kontakt for tilbud.

  • Transfer t/r Milano el Bergamo flyplass
  • 3 netter på hotell m/frokost
  • 3 middager på hotellet med vin/vann
  • Vingårdsbesøk
  • Sykkel med hjelm og sideveske
  • Engelsktalende Olivenguide

Ikke inkludert

  • Fly
  • Lunsj / piknik

Kupert løype. Her har dagsetappene noe lengre stigninger, enkelte bratte bakker og et terreng som er gjennomgående mer kupert.